6. jun 2012 20:26
Ognjič: Proxima je sama kot strokovnjakinja omenila epiduralno, zato sem jo privlekla na dan. Slovenci bi se lahko veliko manj hvalili s pitjem alkohola, pa bi bilo še preveč. Drugače pa tisto mojo prijateljico kar pokliči, saj imaš številko.
Ežoj, ponoči prav fino in mirno spim, thank you very much. Goli otok je bil za tiste, ki so si drznili bevskniti, da z vlado ni vse tako, kot bi moralo biti. Ali se mogoče motim?
In ne, nisem v nikakršnem vakumu in zavarovanje imam tudi čisto povprečno. Sem pa ugotovila, ko je zagustilo (in takrat je res oreng zagustilo), ni bilo problema z oskrbo in na preventivne preglede me tudi oni sami silijo. Pod kapitalistično pretvezo seveda, da je preventiva cenejša kot kurativa.
Sicer se v nečem strinjava: Banke bi morali spet regulitari, kot so bile takoj po krizi 1929 leta. Direktorji konglomeratov bi morali imeti plače limitirane, lahko tud milijon na leto, če dobro delajo, in seveda bi morali delavce bolje plačati. Hudir je samo z lastniki delnic, za njih še nimam plana , ker ti hočejo, da je firma produktivna in tako prinaša dobiček tudi njim.
Pravni sistem bi moral biti urejen tako, da bi kriminalci tipa Hilda pronto odkorakali v zapor in da bi tistim, ki imajo 125E dolga ta denar kako drugače pobrali, kot z rubežem hiše. (Slednja cela zgodba mi ni preveč jasna, tako da ne tolč po meni ) O tisti, kako bi morali predsedniki držav, ki hočejo rožljati z orožjem, v prve bojne vrste, ne bova spet debatirala, a ne?
Ursula-le, strinjam s tvojim prvim zapisom, da je Dan žena, praznik žensk in ne cvetličarjev. Enako mnenje imam o maminem dnevu, Valentinovem in še bi se našlo.
Tvoje pisarjenje, kako ljudi niti s cest ne postrgajo je eno samo natolcevanje in ne morem si kaj, da mi ne bi prišla pred oči vsa povožena trupla, ki jih pustijo ob, na cesti itd.. NOT.
Drugače bi rekla, da lahko šimfate čez ameriško zavarovanje takrat, ko bo pri vas zdravstvo in zavarovanje le tega laufalo kot švicarska ura. Ko vam, z zavarovanjem žepu in srčnim infarktom ne bo treba laufati okrog dva dni (saj je blo 2 dni, če se prav spomnim) in iskati zdravnika, ki še ima odprto kvoto (naj mi nekdo razloži tele kvote!!) in te sploh lahko sprejme. Ko v Sloveniji ne boste zbirali zamaškov za operacije (a nimate krasnega zavarovanja ), ko boš lahko šel na operacijo, ki ni življenjsko nujna naslednji ponedeljek, ko babici ne bo treba čakati na zamenjavo kolka 2 leti in tetka ne bo umrla, ker pač ni dočakala operacije srca, ker so imeli kvote za naslednje leto in pol polne. Ko bo v bolnici dovolj porstora, da bo porodnica lahko šla na carski rez in ko bodo vse bolnice imele aparature in osebje, da 10 letnemu otroku ki pride v bolnico zaradi glavobola ne bo treba umreti po treh dneh, ne da bi sploh poskušali odkriti, kaj je narobe. Vse to z navadnim zavarovanjem.
Seveda je danes več štorij kot včasih, ker imamo pač toliko več dostopa do njih.
Če citiram Mygrace:
(v.d. moderatorja: vrnite se k temi press)
Da ne bom čist mimo teme brcala, in ne da se to ne bi dalo kako izvedeti , Delodajalci pri nas ne smejo spraševati takih vprašanj, kot jih omenjate zgoraj.
Če ti pa rečejo, da nimaš dovolj izkušenj, jim lepo raložiš, da so tudi oni začeli kariero z veliko mero entuziazma in brez izkušenj.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. 2012 20:29