4. mar 2011 20:06
Jaz vama za večerjo ne svetujem preveč oh, ker se vama bo to počasi začelo nabirati na tehtnici. Sploh pa ker zvečer paše jest. Predlagam ti, da se orientiraš na beljakovine kombinirane z zelenjavo. -Jajca z zelenjavo (sataraš, omleta z zelenjavo, frtalja) - zrezek, file ribe, sir z zelenjavo ali solato - vse vrste juh kombinirane z mesom, ribami, zelenjavo. - olimski sir na žaru, zelenjava, - mocarela na paradižniku, gobice Jaz sem v času samo naju dveh dostikrat na olivnem olju prepražila zelenjavo (beluši, gobe), zalila z zmešanimi jajci in potresla z sirom. Zelo nasitno. Ali pa dala na ponev začinjeno meso, zraven cvetačo, brokoli, narezan korenček in drugo zelenjavo, zalila z malo vina in vode in dušila. Ko je zelenjava postala mehka sem jo odstavila, meso pa spekla do konca. Se pa dobro obnese tudi file ribe z zelenjavo v pečici (zavito v folijo) medtem pa se lepo urediš, zraven pa motovilec lahko tudi z jajci... Če pa že ne moreta brez oh in sta ljubitelja testenin, polente, krompirja pa je idej kolikor hočeš. Pečena polenta z zelenjavo, testenine z zelenjavno omako, tartufi, gobicami, melancanovo omako, popečen krompir v ponvi z feta sirom in paradižnikom.... Ajdova kaša z gobicami... Zelo popularni pa so nadevi v listnatem testu ( feta sir, bučke, smetana, začimbe, jajce) ali mesni ali špinačni z skuto... Ja težko je kuhat, ko prideš zvečer domov izžet, ampak z malo volje in planiranja se da kaj dobrega tudi med tednom pojest.