Kaj danes za zajtrk

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

29. mar 2013 6:08

OPOZORILO: Za FANATIKE SKUTE!! (ostali preletite le seznam sestavin)
O zajtrku pa le toliko, da klobuk dol ter poklonov poln dan za mojega velikega prijajtelja, ker mi je zaupal in povedal recept za na teflonu pečeno SKUTO!!! To pa je nekaj tako dobrega in posebnega da je ne smemo vsak dan jest, ker si ENOSTAVNO ne zaslužimo. Hrana za GRŠKE BOGOVE (v času antike seveda. Sedaj si takšnih dobrot ne privoščijo, ker šparajo! Recesija ) in VELIČINE. Jeeeeeejžeš! Še sedaj se mi meša.
Še bom jedel palačinke? Jih bom še gratiniral? V dilemi saj,  če lahko ravno tako naredim pečeno skuto, dodam na grobo pasirano sadje, ter posipam s cimetom ne rabim nič več. Če pa želite, pa dasta v maso še rozine. Jaz sem dodal samo vanilijevo aromo in malo sojinega mleka, da se je lažje premešalo. Ehhh...jaz bi to cel dan jedel.

UVERTURA je vsak dan podobna: šalca čaja + kakšen domač piškot/pecivo

ZAJTRK sledi vedno pol ure UVERTURI
- Skleda VITAMINSKA BOMB
- UBER FULL namočeni rženi/ovseni kosmiči v mešanico vode/črnega čaja/en mau sojinega mleka z dodatkom ovsenih otrobov ter pšeničnih kalčkov
- palačinka iz 60g fiiino suhe in grobe skute v katero sem dodal van.aromo,sezam ter sončnična semena.
(
Umešal jajček + 80ml sojinega mleka + 20ml vode. Malo manj kot polovice mase zamešal v 60g skute ter zapekel skutino palačinko na blagem ognju v teflonu. Res pečite na blagem ognju, saj zadeva ne izgleda obetavno saj je pocasta in ne daje upanja da bo možno zadevo spečt.Kar  traja da se strdi. Ko obračate pa uporabite krožnik; naj palačinka zdrsne na njega, nato obrnite teflon in zvrnite nepečeno stran na teflon. če boste obračali z lopatico, se lahko zgodi da vam bo razpadla. Izgled pa je pol FENOMENALEN. Kot palačinka. Hrustljav rob, črne pike med belimi lisami od skute in jajca. Okus pa... Če se vam to ne dopade, lahko daste tudi v pečico in zadevo pečete na 160C, 30min
- šalca črnega čaja
- razni oreščki/semena

P.S: ufff, samo da sem si naročil novo kilo Über fine TETKE SKUTE. Življenje je takoj lepše!!
O ja, še se bo pekl. O JA.
Če ne bom več jedel palačink z skuto je kriv dragi prijatelj Danijel, ker mi je zaupal recept. To je veliko bolje, pa še low OH varianta za fitnessarje.
Če pa zadevo lepo popečemo, po vrhu naložimo na grobo pasirano sadje ter posipamo s cimetom pa lahko samo še umremo. Majkemi, kako sem lahko 6 let jedel vedno eno in isto!?!?!
Vsaka stvar ima dve plati medalje in meni je tale moja bolezen, definitivno postregla zvrhano porcijo obojega!!
Probajte tudi v jajc namočene kosmiče z različnimi oreščki, nato pa zadevo spečite na teflonu. EKOLA, 2 različni in MEGA DOBRI palačinki!!!
ME IS HAPPY,HAPPY. Now i can die xD

FANATIKI SKUTE, itak da me razumete. Ko si zaljubljen si zaljubljen!!!



---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 29. 2013 07:15

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

29. mar 2013 6:48

MBrando, a ne dodaš nič jajc, ko pečeš skuto?

Moj zajtrk dolgočasen kot vedno: ovseni kosmiči, ovseni otrobi, pokuhano na vodi, malo rozin, kakšna suha sliva, žlička medu, mleti sezam, proso, lan. Natančno po žličkah.

pirnica

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

29. mar 2013 7:09

pirnica je napisal/a:

MBrando, a ne dodaš nič jajc, ko pečeš skuto?

Moj zajtrk dolgočasen kot vedno: ovseni kosmiči, ovseni otrobi, pokuhano na vodi, malo rozin, kakšna suha sliva, žlička medu, mleti sezam, proso, lan. Natančno po žličkah.



pirnica



ups, v vsej evforiji sem pozabil tole pomembno sestavino. Popravljeno! 
No pa saj vaš zajtrk ni dolgočasen!! Jaz sem dolgo leta jedel podobno zadevo a se nikoli nisem naveličal. Še sedaj se mi pocedijo sline ko si umešam svojo vitaminsko bombo. Razlika je le ta, da sedaj veliko bolj eksperimentiram in prav tako ostajam na zdravi in hranilno polni prehrani!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. mar 2013 7:19

Pirnica, jaz bi bila zelo rada kar se prehranjevalnih navad tiče-Pirnica. Saj se trudim, mogoče bo tudi iz mene kaj ratalo.

 

naor

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

29. mar 2013 8:00

Naor, jaz sem se tako odločila in mi je prešlo v navado. Tak zajtrk mi paše za moj občutljiv želodec, pa tudi sicer je kar zdrav. Redkokdaj jem kaj drugega. Ko zagledam na pultu kakšno pecivo od prejšnjega dne, pa pozabim na kosmiče. Smo samo ljudje.

pirnica

Mayisa.  

član od: 21.2.2010

sporočila: 253

29. mar 2013 8:10

2 ploščici Weetabix z mlekom , kot da jem čokolešnik :), le v bolj hranljivi obliki.

Mayisa

Cinnamon Stick  

član od: 9.3.2011

sporočila: 371

29. mar 2013 8:37

Danes pa ni bilo nobenih kosmičev in podobnega, ampak zajeten kos potice od stare mame. Mmmm odlična, z metinim čajem sta "tvorila" pošten zajtrk.

Cinnamon Stick

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

29. mar 2013 9:27

Pri meni pa danes kar postno: pomaranča, koruzni kosmiči z mlekom (tega se hitro "najem"), potem pa še eno jabolko. Pa sem še vedno lačna. Ampak se tolažim s tem, da bom čez vikend vse "noter prinesla"

Cinnamon stick

JJ

mojezlato  

član od: 10.12.2012

sporočila: 1039

29. mar 2013 10:12

MBrando mi je naredil lušte s to skutno palačinko in sadjem (pa sploh nisem pretirana ljubiteljica skute). Sicer mi palačinka ni glih dobro uspela, tak da je ne morem ravno poimenovat palačinka. 

Kljub vsemu pa je bila okusna, za še boljši okus pa sem nadevala gor narezano sadje (košček banane, košček hruške, pol jabolke, par suhih marelic) in potrosila s cimetom. Zraven pa dva popečena toasta z margarino. Drugače bi itak bila čez pol ure že spet lačna. 

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

jkd  

član od: 9.4.2007

sporočila: 144

29. mar 2013 12:05

Že nekaj tednov vsak dan isto, ampak vedno z drugačnim nadevom: ameriške palačinke iz kokosove moke, jajca in mleka.

Danes s skuto, medom in cimetom, zraven 1 kivi.

jkd

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti