neznan uporabnik
7. mar 2011 14:08
Ma point je v tem,da nismo vsi mestni leni. Samo kot ti je napisal hedonist, morš met zemljo - kvalitetno. Zemljo kvalitetno moraš najet, kupit semena,gnojilo. Pol se moraš vsak dan peljat tja. Pa nazaj. Delo je najmanj. Eno je bit kje doma, kjer je ob hiši vrt al pa kos njive,ki jo obdeluješ. Ker tja direktno iz službe prideš. Drugo pa je vsak dan še iz mesta vozit tja, kupit orodje pa vse potrebno. Ker jaz nimam orodja za obdelovanje vrta doma v bloku. Ne vem ravno,če se to pol na izmeri 3x3 metre splača. Mogoče za par eurov. Ampak gre časa. In jaz lahko v, ne vem 5 urah na teden zaslužim toliko denarja,da krijem tisto razliko v denarju in času. Pa poleg tega še znanja nimam o pridelovanju vrta. Kaj bi vlagal v vrt za 4 člane,če lahko zaslužim v tem času za to hrano. Jaz pač znam kaj drugega kot vrt okopavat in sadit. In pol pač se grem menjavo drobno - jaz nekomu znanje in s tem povezano delo, drugi meni vrtnine. Al se pa dam plačat za delo pa grem kupit vrtnine. Tud škoda zemlje kvalitetne,da bi jaz tam nekaj petljal,brez osnovnih pojmih o vrtnarjenju in v par letih uničil vse skup. Pridelka pa ne mel nobenega.
Pa tudi za urejanje vrta, je treba malo več časa kot pol ure na dan, pa znanja, kako se z lopato vseka v zemljo.
Multivitamin
multivitamin