4. mar 2011 18:18
rimljanka je napisal/a: |
mamaF je napisal/a: | paradižnik, paprika ...) sredi zime pregrešno draga. Mojca |
Nenavadno, ampak po mojih izkušnajh običajno ni tako. vsaj, kar se tiče paradižnika v trgovinah.
rimljanka
|
Rimljanka, ravno danes sem zaradi te debate gledala cene zelenjave v našem marketu: rdeča paprika: 3,65 €/kg, paradižnik v akciji 1,98 € ... v primerjavi s svežim zeljem za 0,65 €/kg ali ohrovtom (če sem si prav zapomnila) 0,89 € ali endivijo solato ali korenjem za 0,75 € ... No, to so cene v naši vasi, ne bom pa trdila, da kdaj nesezonska zelenjava ne dosega cene naše domače. Čisto verjetno. Samo potem se človek že vpraša, koliko zanjo dobijo kmetje v tisti tretji državi, če se od končne cene odšteje vse stroške trgovine, skladiščenja, prevoza itd ...
Sicer me paradižnik sredi zime niti od daleč ne zanima, zato bi bil zaradi mene tudi po 0,20 €, saj si ga niti ne želim pred junijem, julijem Tudi pomaranče sem jedla sredi poletja edino v Grčiji, doma se niti ne spomnim nanje.
Verjamem pa, da je v večjih trgovinah z večjo izbiro zelenjave situacija lahko tudi drugačna (se spomnim še časov, ko smo hodili po plenice v Italijo, pa je prijateljica vedno kupila še kilo paradižnika za mlajšega sina - oboževalca -ker se ji ni zdel drag).
Mojca