28. feb 2011 10:51
draga Smrkljica!niti ne vem kako bi pravilno strnila svoje misli ! v začetku naj ti povem da je tvoje telo pri tvojih letih premlado za ekstremne diete si še v času ko se razvijaš in rasteš! telo potrebuje zadostno količino hrane ampak tu se zajema zdrave obroke po večkrat na dan! naj ti povem svojo izkušnjo velika sem 162 cm in všolskem obdobju sem bila neprestano pod indeksom telesne teže ( pri 14 letih sem imela 42 kilogramov) bila sem vedno tarča posmeha da sem grintava,podhranjena... ko sem prestopila prag srednje šole so se kilogrami začeli nabirati( posledica sedenja,čipsov,hamburgerjev...) na koncu sredne šole sem tehtala72 kg! vmes sem probavala vse možne diete pa ni nič pomagalo dosegla sem le to da sem resno zbolela (ledvica,oslabljen imunski sistem tudi bolnišnica je bila vmes)!pa sem poštudirala da to ni to! držim se le enega nasveta jem večkrat na dan tudi do 10x niso to polni obroki zjutraj kos kruha s ćim namazanim čez 2 uri jabolko, čez eno uro jogurt kosilo jem čisto normalno po kosilu si privošim sladico ... pazim le da ne jem prepozno zvečer! lepo prosim ne stradaj telesa, ker se to ne obrestuje! seveda se tudi gibljem ni to redna telesna vadba ampak so sprehodi,plavanje.. dejavnosti ki jih lahko izvajam skupaj z otrokom! in verjemi mi da moja teža ne preskoči 55 kilogramov( no razen sedaj ko sem noseča)!! sama pa sem opazila da ko sem v službi in včasih nisem tudi po cel dopoldan nič jedla se mi je teža dvignila! zato jej večkrat na dan po malem!če se le da domačo kuhano hrano ne pa kakih pripravljenih obrokov po menzah ,gostilnah,mc donaldsih... veliko dobre volje pa nasmehov ne pa nenehnega pogledovanja na tehtnico bo bolje za telo in kilograme! nejčica