25. feb 2011 23:07
Sonja, bravo za odgovor! Plešoča smrklja, ti pa le poslušaj modre tete tu gor in jej z glavo ter se spravi v gibanje. Veš, mnogo nas je takih, ki smo imele v tvojih letih nekaj kg preveč. Pa ne misli, da smo zdaj suhe prekle, ampak se nas verjetno večina (še) vedno bori s kako odvečno kilco. Slej ali prej smo vse, kot si lahko prebrala v zgornjih odgovorih, prišle do spoznanja, da je pač treba malo popaziti, kaj damo vase, in da to ni nič, če v svoj vsakdanjik ne vključimo športa, ki daje našemu telesu obliko, trdnost in nas ščiti pred pretirano mlahavostjo. Sama sem sicer tekačica, ampak žal le sezonska. Glava mi zaenkrat nikakor ne dopusti, da bi tudi po oktobrskem maratonu čez zimo tekla vsaj 3x na teden. Jem pa seveda enako kot prejšnje mesece, ko vse prekrške sproti pokurim. Ali pa tudi kaj več, saj je zima krasen izgovor za vsak odvečen grižljaj, ki ga damo v usta. In tako zdaj, kot vsako leto, plačujem za svojo neumnost. Namreč, spet sem začela teči, počasi, a vztrajno, s čimer sem napovedala boj svežemu zimskemu špehecu. Ampak ,veš kaj je pri vsem tem najboljše? Ugotovila sem, da sem tek neizmerno pogrešala, povrhu vsega pa lahko brez slabe vesti npr. pri kosilu pojem kako žlico več in si, ne boš verjela, tudi ob kavi ali pa kar tako čez dan, ko mi "pade cukr", privoščim kak posladek. Torej, le pogumno! Jej zdravo in z glavo, pa na gibanje ne pozabi (ja, ja, vse se ponavljamo, ne boš dobila kakega odgovora, ki bi te v enem mesecu popeljal do željenih 55 kg). Radagast