23. feb 2011 13:04
Draga trarara, ni ga recepta za vse, ampak jaz sem se naučila zelo preprosto. Dolga leta (XXL 30 bi lahko rekla....) sem lokalpatriotično vsake toliko poskušala stlačiti svoja po genih široka stopala v Peko čevlje in seveda po zelo kratkem času v žuljih in bolečinah obupala. Potem se je zgodilo dvoje, namreč, (1) ugotovila sem, da obstajajo tudi povsem udobni čevlji z visoko peto (torej: ni treba obupat!) in (2) zaradi poškodbe mišice na nogi mi je za nekaj mesecev hoja brez pet povzročala hude bolečine. Ko se znajdeš pred takimi argumenti, odnehaš. Za začetek nikar ne rini v čevlje s kot prst tankimi 10 cm petami, ker boš prehitro izgubila voljo, pač pa si za pomlad omisli nekaj s cca. 5 cm višine in tudi malo širše naj raje bodo, saj letos je to čisto in. Te boš zelo hitro obvladala, čez pomlad zanesljivo, tako da boš čez poletje že povsem stabilna na 7-8 cm, kar je pa že čisto OK višina, tako s stališča mode kot varnosti. Vendelinine vaje so super, ampak veliko lažje se izvajajo v malo višjih petah, ki te tako ali tako same prisilijo, da se držiš ravno. Pa veliko uspeha! Sonja