Oblačilni report pomlad poletje 2011

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

30. mar 2011 21:27

Ce ze imajo ornamente, bodo mrezaste nogavice too much. Poisci si tiste v kozni barvi, ki imajo odprte prste.

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. mar 2011 23:29

Mrežica v kožni barvi je itak grda v vsaki kombinaciji. Tiste z odprtimi prsti so pa itak v tanjši izvedbi (kakih 8 den) in imajo ponavadi kakšne summer glow ali podobne oznake.

Vendelina jr.

Kalpana  

član od: 20.7.2009

sporočila: 62

30. mar 2011 23:30

Pozdravljene dame, še jaz imam eno vprašanje za vas. Tudi jaz hodim po svetu v nizkih, ponavadi bolj casual čevljih, zdaj pa sem se odločila, da bi si občasno obula tudi petke. V ta namen sem si zamislila ene lepe črne salonarje, ki sem jih obula samo enkrat že nekaj časa nazaj za eno posebno priložnost in potem nikoli več. Zadnjič sem jih potegnila iz omare in ugotovila, da jih nikakor ne spravim več na nogo - to je bilo zjutraj, tako da gotovo niso bile krive zatekle noge. Zdaj pa ne vem, ali je možno, da se mi je noga res tako spremenila, ali naj jih še poskušam obuvat da bi jih malo raztegnila, ali pa da bi se noga malo prilagodila, ali moram kar lepo po nove čevlje (kar tudi ne bi bilo tako slabo, sem ravno danes gledala kar nekaj lepih parov, ene Camperjeve so mi sploh )? Ima katera podobno izkušnjo? Pa še bonus vprašanje :) Zelo hitro se zapičim v pisana oblačila (recimo tipa Desigual, čeprav se mi pri njih zdi, da so že v prvi kolekciji porabili vse ideje, kar so jih imeli), potem pa nikoli ničesar ne kupim, ker pojma nimam, kako bi to skombinirala ... Torej, kako se kombinirajo taki kosi? Kalpana

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. mar 2011 9:03

Draga moja, čevlji, ki so preozki, so preozki in jih nima smisla raztegovati, ker bodo izgubili formo, tebe bodo pa še vedno žulili. Je masa različnih čevljev v trgovinah, kupi si take, ki ti bodo okej in boš doibla tisti Cinderellla efekt takoj, ko jih boš obula.

Glede pisanih oblačil pa takole - pisani kosi se začnejo kupovati takrat, ko imamo že dodobra narejeno kompletirano oblačilno bazo, in je v omari masa bazičnih kosov - tipo črna krila, puliji, majčke..... In potem si omislimo kakšno pisano vedelje kdaj pa kdaj. Ker recimo pisan plašček od desiguala - to ni za vsak dan, ker je to obupno zapomljiv kos.

Skratka, če bi rada imela pisano, si najprej zapolni oblačilno bazo. Če je denarnica močna , boš to naredila prej, če je pa manj močna, pa kasneje. Vmes se boš tudi naučila kombinirati. Ker dokler se v resnici ne naredi osnovni nivo kombiniranja, se s pisanimi stvarmi ne čara, ker je verjetnost, da udariš mimo, neizmerna.

Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

1. apr 2011 7:26

A poznate internetno prodajo Fashion Days? Po dolgem času sem se včlanila in pregledala ponudbo, pa ne vem, če se gre nadejati kaj koritnega in ugodnega. mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. apr 2011 9:06

Jaz si ne upam od oblačil in obutve kupiti skorajda ničesar, če prej ne poskusim. Oziroma, kupim spletno samo od tistih ponudnikov, kjer že poznam kroje (recimo, sevniško linžerijo in kopalke sem že naročala na tak  način).  Po drugi strani je pa čisto okej kupovati preko spleta, če imaš kje kakega dobrega krojača ali šiviljo, ki ti lahko kak kos malo popravi. Recimo, poznam gospo, ki na spletu kupuje starejša oblačila (da je v resnici vint-age, skratka starejše od dvajset let) in potem zadevo malo prekroji in izpadjo super stvari. Skratka, kdor ima kje dobrega mojsta/mojstrico s šivalnim strojem, tak lahko iz spletnega nakupovanja veliko potegne.

Pa npr, na spletu se splača kupovati kakšne kose, ki jih je treba imeti "na zalogo", recimo večerne torbice.

Vendelina jr.

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

2. apr 2011 21:23

S Fashion Days je tako.. Pred časom sem naročila Lidsay Lohan torbico, vendar je nisem dobila. Nazadnje so mi pa v oči padli športni copati Creative Recreation in sem jih dobila po dobrem mesecu čakanja. iversonka

sjaj  

član od: 16.10.2007

sporočila: 47

19. apr 2011 14:41

Da malo obudim k življenju temo, ki si to gotovo zasluži ... Po dvoletnem prebiranju oblačilnih reportov sem se končno opogumila in si kupila krilo. Ko sem ga nosila prvič, sem si strgala nogavice :), potem pa ne več. In nihče ni v grozi pobegnil, dajal neprimernih opazk itd. Pohvale so pa bile, zato hvala avtorici reportov in vsem, ki sodelujete, ene rabimo pač malo več časa in suporta, pa čeprav medmrežnega. sjaj

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. apr 2011 9:09

Bravo, sjaj. Pašejo pohvale, a ne? Sedaj pa zajemi sapo za oblekico, dnevi so lepi,  in boš ustavljala promet

Vendelina jr.

Hermiona  

član od: 24.9.2010

sporočila: 9

20. apr 2011 21:04

Pozdravljeni

Vem, da ni najbolj prav, da takole uletim brez predstavljanja vsaj s kulinaričnimi dosežki, ampak nekje je treba začeti. Torej zanima me kakšen nasvet za punce, ki ne delamo v pisarnah. Se pravi, da smo mogoče vzgojiteljice, vrtnarke, delamo v domačih espejih. Sama sem ena izmed teh, pa sem vedno v kavbojkah, bombažni mikici, za čez pa jopa ali pa še slabše flis, obuta v crockse. Tele nasvete spremljam že od začetka, pa jih preprosto ne morem več ignoritati. Za začetek sem vsaj za službene opravke po uradih nabavila suknjič za čez kavbojke, pa spodaj srajčko. Se pravi, zanimajo me oblačila za punce, ki ne delamo v pisarnah, pa bi tudi rade šle korak naprej.

pozdravček :)



Hermiona

Sporočilo je spremenil(a) Hermiona dne 20. 2011 21:10

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti