13. mar 2011 19:11
Ko je govor ravno o čevljih. Že štiri leta imam doma peep toe salonarje, črne, lakasto usnje. Obula sem jih samo trikrat, to pa zato, ker me začne na robu prstne odprtine kmalu strašno tiščat in bolet. Nikoli ne kupim čevljev, ki bi mi bili na prvi "dotik" neudobni, po trgovini se v potencialnem paru za nakup sprehajam tudi po 30 minut (da me na koncu prodajalke že sumljivo gledajo). Samo kaj, ko še tako udoben čevelj v trgovini, ob prvi priliki "zahinavi". In takih hinavcev imam v omari kar nekaj.
Ima katera kakšen nasvet, kako omiliti problem tiščanja in žuljenja? Sprej za razrtegnit ne pride v poštev, ker so čevlji lakasti. Morda ima Scholl kakšne gelirane blazinice? S stikom proti žuljem pri teh čevljih pa še nisem poskusila, ker ne verjamem v uspeh.
So vsi tovrstni čevlji s peto tako neudobni? Imam samo ta par, zaželela sem si jih že leta 2002, ampak se jih nikjer ni dalo dobiti (ker še niso bili moderni), no, potem sem jih pa še preden so postali tako zelo "in" ter vsesplošno prisotni videla, ene in edine, kupila, zaradi slabih izkušenj z njimi pa si ne upam kupiti nobenih več. Mogoče edino takih, ki bi bili izjemno mehki in brez oblike (npr. iz satena ali pa kakšne ovčje nape brez šivov).
Hvala za pomoč, verjamem, da nisem edina s takimi težavami.