Oblačilni report pomlad poletje 2011

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. apr 2011 9:05

Hermiona, bombažne majčke so čisto okej. Samo, če pa postanejo obvezna "comfort zone", skratka, ko jo vlečeš nase v vsakem primeru, tudi pod bluzo....je pa to, kakorkoli obračaš, preveč.

Draga moja, bluzice nosimo posebej, majčke nosimo posebej.

Izjema od tega pravila je to, da imamo majčko in čez moško srajco ali pa veliko bluzo, ki funkcionira kot tudnika.

Punce nosimo vsakega od teh kosov tako, da dajemo slutiti, da je spodaj še nekaj in da tistega, kar je spodaj ne bomo vsem pokazale in da "tisto spodaj ni v n-plasteh". Hočem reči, neskončni turn off je bluzica, pod katero se vidijo še reliefi namramnic od majčk (ali rob rokava) in potem še rob od linžerije. Ker je tisti rob od majčke totalno odveč.  Ozrioma, moški s srajco in spodaj bombažno majčko JAAA, ženska z bluzo in spodaj bombažno majčko....to je pa ponavadi AJOJ.....

Če imaš problem z odvajanjem od bombažnih majčk, jih zamenjaj z belimi bombažnimi bluzicami (nekaj v stilu naracamice). Je bombažno in defitiivno boljši izbor kot majčke in takoj vse skupaj deluje bolj elegatno. Pa še z džinsom se dobro kombinirajo.

Plus, kdaj si zadnjič spremenila frizuro? Če zmanjšaš dozo bombažnih majčk in spremeniš frizuro, boš hitro videla spreembe in te bo to v nadaljevanju bolj motiviralo

Vendelina jr.

skorpijonka13  

član od: 2.2.2010

sporočila: 9

22. apr 2011 10:38

Pozdravljene! Me zanima, kaj pa ve nosite doma za kuhat, pa na kavču ležat in brat ali gledat TV.....če ne sp. dela trenirke in kakšne majčke? Me zanimajo konkretni predlogi. LP Skorpijonka13 skorpijonka13

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. apr 2011 10:50

Džins in kežual bluze ali majčke ali puloverje. Trenirka nima kaj iskati v nešportnih aktivnostih. Je o tem vse povedala nekoč povedala že Vilma (o tem, kako je nosila trenirke in zakaj se to ne dela).

Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

22. apr 2011 11:38

skorpijonka13 je napisal/a:
Pozdravljene!
Me zanima, kaj pa ve nosite doma za kuhat, pa na kavču ležat in brat ali gledat TV.....če ne sp. dela trenirke in kakšne majčke? Me zanimajo konkretni predlogi.

LP
Skorpijonka13

skorpijonka13

Za kuhat in pomivat posodo predpasnik, obvezno, pa če so spodaj kopalke (tako kuham na morju v kampu, pa če se vam zdi še tako smešno), kavbojke, trenerka ali mini krilo. Brez predpasnika se v kuhinji sploh ne znajdem, mora biti dovolj dolg in tesno prepasan, da se z nobenim delom obleke nikamor ne zatikam. In obvezno imam v kuhinji toliko toplo, da lahko kuham v kratkih rokavih, hudo me namreč motijo dolgi rokavi, ki se kar naprej nekam "zadevajo" in "namakajo".

Sicer pa nosim doma najraje kavbojke, za delo na vrtu še najraje tiste z naramnicami in dosti žepi (farmer), ker imam pri sklanjanju tako pokrit hrbet, pa še nič ne "leze dol".

Tudi v trgovino, na sprehode s psom in in za popoldansko siesto so moje navadne temne ozke kavbojke čisto OK. Če je zunaj blato in mokra trava, se jih da lepo zatlačiti v gumijaste škornje, razna podrast se ne zatika vanje tako kot bi se v jersey trenerko, ko laziva s psom po gozdu, pa še nikamor se ne zatikam z njimi.

Imam pa tudi celo en spodnji del trenerke, črne barve, tak debel topel material, ki ga prav z veseljem uporabljam v hladnejših dneh spet za pohode s psom in na splošno doma. S športom se pa itak posebej ne ukvarjam.

No, zdaj ravno brskam po "army shopu", rada bi si kupila ene "kargo vojaške" hlače, to bi rabila zaradi moje nove "obsesije" - pasjih treningov, ko rabiš ene par žepov za vse pripomočke, pa tudi sicer so mi take hlače všeč za domači vsakdan.

Moja "domača" oprava je v bistvu čisto nič posebnega, kroji so enaki kot pri  oblačilih "za ven" - za vsak dan mislim, ne kakšnih svečanih priložnosti. Za valjanje s knjigo po postelji pa poleg pižame uporabljam še nekaj parov pajkic (so mi bolj všeč, kot klasična "trenerka").

Aja, pa še obutev (Vendy, tole prosim nujno preskoči). Za "doma" imam dvoje crocse - živo zelene za po hiši, živo rdeče za po dvorišču. Potem imam še ene navadne SMB gumijaste škornje za v deževni gozd, po vrtu, vinogradu ..., pa nekaj parov "treking" čevljev oz. športnih copat - od bolj poletnih do zimskih, to nosim na sprehodih po divjini in pri domačem delu okoli hiše - pač vsak dan, ko nisem ravno nekje "v mestu" po opravkih.

Ker nimam vsakdanje službe "v civilizaciji" in sem skoraj vsak dan doma oz. veliko zunaj v naravi, sem v glavnem oblečena bolj "po gozdarsko". No, tako je pri meni.

Aja, pa še tiste zaščitne delovne hlače, ki jih Vendy omenja - punce to je super zadeva, res. Jaz jih uporabljam še od študijskih let (slikarstvo) napej. A veste, kako je "kamot", ko kar čez lepe kavbojke in majčko navlečeš to trpežno zadevo, opraviš, kar imaš opraviti okoli hiše, potem pa jih v sekundi spet slečeš in si čisto "spodoben za v javnost" (no, Multija ne bi motilo, tudi če si pod takimi hlačami brez, a ne ) .... Skratka - punce, ne glede na to, kaj rade oblačite "za doma", dober predpasnik in delovne hlače z naramnicami so priporočljiva "oblačilna " baza vseh, ki živimo življenje pretežnih gospodinj oz. kmetic, vrtičkaric in ljubiteljic živali.

No, približno takole izgledam jaz na vrtu

farmer

vir: http://www.kelc.si/izdelki/79/61/Hlace-farmer-bo

Mojca

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

22. apr 2011 11:42

Doma ponavadi nosim aladinke (tiste široke hlače iz lanu ali drugega tankega materiala). Grejo k njim majčke z dolgimi in kratkimi rokavi, tudi puloverčki. Ponavadi sem doma v japonkah, redko v copatih. Vendi, imam eno vprašanje: rada bi kupila nekaj v stilu kežual, pa ne džins. Elegantne zadeve imam, rabim nekaj bolj uporabnega in ne ravno fensi, ne za v službo. V kakšni barvi naj izbiram takšne hlače za poletje? Hlače h katerim lahko zraven nosim balerinke in pete? Saša

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

22. apr 2011 16:50

@Škorpijonka: Kavbojke in puloverje pozimi, poleti (pri nas je pasje vroče, kljub klimi v hiši) pa ali bombažno obleko ali krilo + mikico.

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. apr 2011 18:50

Sashika, izbiraj nekaj v karamelno-peščeni barvi, zraven lahko nosiš laneno jakno (če dobiš pa kakšno zlato, toliko bolje) in potem to kombiniraj z  rjavimi, bež, zlatimi in dodatki v barvi lososa....

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. apr 2011 18:55

MamaF, genijalna stvar tele hlače. Jaz se tudi iskala nekaj podobnega, samo se je ustavilo pri dolžini (prekratke hlačniceI). Sem pa zato kupila dva dolga predpasnika v tem materialu in sta super. Sem pa uspela dobiti en zidarski zaščitni kombinezon in ga kombiniram s pasom, ki sem ga kupila na tržnici - in v tej opravi perem avto, ko so temperature med 15 in 20 (da se ne prehladim).  je lahko človek stajliš tudi v delovni obleki

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. apr 2011 20:49

Moške delovne obleke so zakon.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti