21. apr 2011 15:57
Draga Hermiona, tule imamo shranjene stare reporte in na začetku pomladnega reporta za leto 2010 sem se kar razpisala o kombinacijah dobrega kežuala. Ker punce v nepisarniških poklicih imate bistveno širšo paleto tga, kaj lahko oblečete za delo. S tem, da imate zaradi bistveno širše palete tudi bistveno več možnosti, da zelo kiksnete......
Samo, ko te takole berem - sicer po dveh postih je težko kaj reči o tebi - ampak verjemi mi, stavke, kot so tvoj (hotela sem biti komot.....), sem slišala že ogromnokrat. So se sicer začenjali drugače, pa zgodbe so tudi imele različne razplete, ampak skupni imenovalec je šel pa takole: sem hotela biti komot, ampak sedaj, ko sem, vidim, da to ni TO.
Kaj pri tebi predstavlja "TO", boš morala sama ugotoviti. Je pa res, da si vseeno lahko pomagaš s kakšnim oblačilnim pospeškom. Za začetek: tiste crocse odpelji na komunalno deponijo, tam kjer imajo kontejnerje za različne odpadke in ti naj potem prijazni uslužbenci povedo, v kateri kontejner se odvrže tista grozljivka.
Pa definitivno vrzi iz omare vse od naslednjega (predvidevam, da imaš precej od tegale)
- razvlečene komot majice, ki jih nosiš "za doma"
- spodnje dele trenirk. Trenirka je samo za športanje, ne pa za "gledat televizijo in za malo okrog hiše"
- ves džins, ki je "spran". Skratka, vse, kar je sprano od uporabe ali pa je bil že artikel tako obdelan, da deluje sprano. Ta džins ne pomaga.
- vse hlače, ki se končajo v pasu, ker optično povečajo zadnjico čez mejo dobrega okusa
- vse ohlapne jopice in pulovre (saj ohlapno se nosi, samo preden se punca nauči nositi ohlapno, mora biti vsaj na polovici beginner's level v oblačilnih veščinah - in ti povem, punce, ki zadnja leta sledijo napotkom tule, pa so štartale z nule, sedaj že kar lepo zaključujejo začetni nivo)
- spodnje perilo, ki je tako razvlečeno, da ne veš, kakšne barve je
- vse modrčke, ki nimajo pasent hlačk in vice versa
- vse gumice za lase, s katerimi si spenjaš frizuro v nekakšen "čop"
- vse plastiš torbice, ki jih nosiš in vse torbice, ki so križanci med nahrbtnikom in torbico in si jih kupila na športnem oddelku, uporabljaš jih pa za vsak dan, tudi če ne športaš...
- edini dve šminki, ki jih imaš, ker sta prestari in sta higiensko oporečni, če pa nista, sta pa verjetno napačne barve....
Skratka, vse, kar ustreza tem kriterijem, vrzi proč. To, kar sem opisala, je materialni odraz tistega tvojega "komot". Če se hočeš znebiti tega "komot", to naredi dobesedno. Potem ne boš imela razlogv, da kadarkoli oblečeš grozljivko (resda je grda, ampak v njej se počutiš varno in človek se oklepa starih navad, čeprav ve, da ne pomagajo).Bo verjetno nastala v omari kvalitetna praznina, boš vsaj imela prostor za nove stvari. Omara se sicer ne bo takoj napolnila, ampak bolje je imeti manj v garderobi, kot pa veliko neuporabnega.
Suknjič že imaš, tega kompletiraj z dobrim džinsom v hlačni in krilni verziji (glej report SS 2010, tisto se vse lahko uporabi tudi letos), nabavi bazična para čevljev (enega z nizko peto, drugega s srednjo peto, če ravno nisi za štikle....), kombiniraj z eno torbico dobre barve (npr koralno rdeča, kobalt modra, petrolejska....odvisno od tega, kakšne barve so ostale stvari, ki jih imaš, za pomlad sta najbolj zanesljivi rdeča in kobalt modra verzija). Ko bodo prve razprodaje, boš kupila še dober trenč kremne do karamelnebarve, pa še kakšno torbico zlate barve in še kakšne čevlje...pa ti bo potem počasi steklo.
Kar pogumno.
Vendelina jr.