Oblačilni report pomlad poletje 2011

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. apr 2011 21:40

Me veseli, da se je oglasila še ena od nepisarniških. V mojih študenskih letih smo najbolj vihale nosove ravno nad pisarniško modo, no saj jih še danes.

Če si še vedno v kavbojkah, imaš očitno postavo, ki prenese dolge moške srajce, škornje in tako. Imeniten suknjič je zakon. Pod tem lahko vihtiš svileno barvasto krilo, kavbojke, eno bejlo obleko  ali pa nič.

Privošči si še zelo dobrega frizerja, klobuk in malo šlampasto zavezano kravato, crokcse pa obuj šele doma.

nola

neznan uporabnik

20. apr 2011 22:02

Odlično, kupi si najdražji suknjič, ki ga lahko najdeš. To je zlata vredno. Siv ali črn. Ne morš mimo vsekat. Z vsem se da kombinirat.

Multivitamin

multivitamin

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

20. apr 2011 22:30

Jaz pa sem danes lepo cel dan utripala z umetnimi trepalnicami. (fotke ne znam zapet, se mi vedno zdi cela znanost okoli tega)... Sicer pa še vedno po starem, lots of mejkap, long blond hair, stil je sometnihg artish special... Je zadnjič celo en gospod, s katerim sva bila na sestanku obsedel in pohvalil, da imam strašno zanimiv stil in imidž in potem je to še ženi razložil... Hi, hi... Da je le še njej povedal, prej sem mislila, da mi piha na dušo, sem že gledala, kako se izmotam iz te situacije...)...

Moja pridobitev te pomladi? Krilo, elegantno, kupljeno za 7 €, dolžina do kolen, z razporokom, na pas, spodaj ozka, pri eni ustvarjalki sem naročila, da mi naredi tri mačje obrazke. Ala cartoon poslikave. V mojih barvah, jasno. Našila gor sem si sama. In nosim, črno elegantno krilo, s tremi mačkami, roza, vijoličasti in zeleni barvi, na visoke pete, peep toes, elegantne suknjiče. In ja, definitivno opazno in očitno všečno, ker me cukajo za rokav, od kje pa to... (slike ne znam zapet, da bi pokazala, pa med mijimi milijoni slik tudi ne vem, kje bi jo že našla)... 

http://lidijad.posterous.com/ lidka

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

20. apr 2011 22:32

Spomladi pa balerinke na noge. Bleščeče, čipkaste, enobarve, s paski, brez, skratka tisoče izvedb, silno udobno, estetsko in dostopno (za max. 25e za par dobiš karkoli, tako da si komot privoščič tudi 2 para ali več) Viva Meier

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

20. apr 2011 22:48

Dobrodosla! S kavbojkami za cvetlicarke, vzgojiteljice ipd. ni nic narobe. Pomembno je, da so lepega kroja, iz temnega blaga in ravnih hlacnic. DrUga ravno toliko pomembna zadeva je, kako obleces zgornji del telesa. :) Mikice za vecino sluzb niso primerne, lahko pa ceznjo (pod pogojem, da mikica ni cisto sprana) obleces suknjic ali jopico in slednjo prepasaj z lepim pasom. Najdi suknjic, ki ti lepo pristoji v temno modri ali crni barvi in se odpravi v nakupe srajck. Zara ima kobinacije zelo lepo razstavljene in bos kar hitro dobila inspiracijo. In nikar ne reci: Tole ni zame. Tega pravzaprav ne mores vedeti, dokler zadeve ne pomeris in kombiniras z jakno ali jopico. Za lepe damske kombinacije poglej tole anglesko stran: http://www.purecollection.com/_ladies-cardigans-shrugs.htm In tole naso: http://www.anntaylor.com/catalog/category.jsp?N=120000 Kot pravim, upam, da bos videla nekaj, kar ti bo vsec in bos zlahka nasla v trgovini blizu tebe. Moje modno pravilo je, (sva z Vendy na tiho dogovorjeni: We agree to disagree, kar se moskih krojev tice), da tisto, kar je bilo skrojeno za mojega dragega in predstavnike njegovega spola, jaz pac ne bom nosila (ce res ne bo nuja za to). Danes se dobi prevec lepih cunj za dekleta vseh oblik, velikosti in starosti. Samo malo volje je treba imeti in dobra mera izbircnosti ne skodi. Good luck! Vanja

Hermiona  

član od: 24.9.2010

sporočila: 9

21. apr 2011 8:16

Res je Vanja, volje mi je kar zmanjkalo. Dvajset let nazaj sem tudi sama bila v pisarni in počutila sem se varno v tistih bordo in temnomodrih kostimih. Potem pa je čas prinesel spremembe meni pa se je zdelo fino, da sem tako na komot. Teli reporti pa so mi dali misliti, da mogoče pa le ni vse v tem, da sem komot.

Hvala za vzpodbudo!

Hermiona

neznan uporabnik

21. apr 2011 8:22

Joj, spet moram bleknit. Vanja nič, ni boljšega kot dobro krojen moški sako v temno sivi ali črni barvi. Tudi za žensko. In tudi moška srajca malo večja ni nič narobe pa nonšalantno zavezana kravata poleg.

To se meni zdi en tak evergreen za ženske.

Multivitamin

multivitamin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. apr 2011 15:57

Draga Hermiona, tule imamo shranjene stare reporte in na začetku pomladnega reporta za leto 2010 sem se kar razpisala o kombinacijah dobrega kežuala. Ker punce v nepisarniških poklicih imate bistveno širšo paleto tga, kaj lahko oblečete za delo. S tem, da imate zaradi bistveno širše palete tudi bistveno več možnosti, da zelo kiksnete......

Samo, ko te takole berem - sicer po dveh postih je težko kaj reči o tebi - ampak verjemi mi, stavke, kot so tvoj (hotela sem biti komot.....), sem slišala že ogromnokrat. So se sicer začenjali drugače, pa zgodbe so tudi imele različne razplete, ampak skupni imenovalec je šel pa takole: sem hotela biti komot, ampak sedaj, ko sem, vidim, da to ni TO.

Kaj pri tebi predstavlja "TO", boš morala sama ugotoviti. Je pa res, da si vseeno lahko pomagaš s kakšnim oblačilnim pospeškom. Za začetek: tiste crocse odpelji na komunalno deponijo, tam kjer imajo kontejnerje za različne odpadke in ti naj potem prijazni uslužbenci povedo, v kateri kontejner se odvrže tista grozljivka.

Pa definitivno vrzi iz omare vse od naslednjega (predvidevam, da imaš precej od tegale)

- razvlečene komot majice, ki jih nosiš "za doma"

- spodnje dele trenirk. Trenirka je samo za športanje, ne pa za "gledat televizijo in za malo okrog hiše"

- ves džins, ki je "spran". Skratka, vse, kar je sprano od uporabe ali pa je bil že artikel tako obdelan, da deluje sprano. Ta džins ne pomaga.

- vse hlače, ki se končajo v pasu, ker optično povečajo zadnjico čez mejo dobrega okusa

- vse ohlapne jopice in pulovre (saj ohlapno se nosi, samo preden se punca nauči nositi ohlapno, mora biti vsaj na polovici beginner's level v oblačilnih veščinah - in ti povem, punce, ki zadnja leta sledijo napotkom tule, pa so štartale z nule, sedaj že kar lepo zaključujejo začetni nivo)

- spodnje perilo, ki je tako razvlečeno, da ne veš, kakšne barve je

- vse modrčke, ki nimajo pasent hlačk in vice versa

- vse gumice za lase, s katerimi si spenjaš frizuro v nekakšen "čop"

- vse plastiš torbice, ki jih nosiš in vse torbice, ki so križanci med nahrbtnikom in torbico in si jih kupila na športnem oddelku, uporabljaš jih pa za vsak dan, tudi če ne športaš...

- edini dve šminki, ki jih imaš, ker sta prestari in sta higiensko oporečni, če pa nista, sta pa verjetno napačne barve....

Skratka, vse, kar ustreza tem kriterijem, vrzi proč. To, kar sem opisala, je materialni odraz tistega tvojega "komot". Če se hočeš znebiti tega "komot", to naredi dobesedno. Potem ne boš imela razlogv, da kadarkoli oblečeš grozljivko (resda je grda, ampak v njej se počutiš varno in človek se oklepa starih navad, čeprav ve, da ne pomagajo).Bo verjetno nastala v omari kvalitetna praznina, boš vsaj imela prostor za nove stvari. Omara se sicer ne bo takoj napolnila, ampak bolje je imeti manj v garderobi, kot pa veliko neuporabnega.

Suknjič že imaš, tega kompletiraj z dobrim džinsom v hlačni in krilni verziji (glej report SS 2010, tisto se vse lahko uporabi tudi letos), nabavi bazična para čevljev (enega z nizko peto, drugega s srednjo peto, če ravno nisi za štikle....), kombiniraj z eno torbico dobre barve (npr koralno rdeča, kobalt modra, petrolejska....odvisno od tega, kakšne barve so ostale stvari, ki jih imaš, za pomlad sta najbolj zanesljivi rdeča in kobalt modra verzija). Ko bodo prve razprodaje, boš kupila še dober trenč kremne do karamelnebarve, pa še kakšno torbico zlate barve in še kakšne čevlje...pa ti bo potem počasi steklo.

Kar pogumno.

Vendelina jr.

neznan uporabnik

21. apr 2011 16:06

He, querida amiga

Tak se to dela. Radikalno in pogumno naprej.

Multi

multivitamin

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

21. apr 2011 16:10

Vendy, če jaz vržem vse spodnje del trenirk v kanto v čem naj grem pa potem v štalo?

jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti