18. feb 2011 19:06
Se pridruzujem vsem dobrim nasvetom in ti želim, da res dobro izkoristiš študentski dopust in da nas še naprej obveščaš o svojih podvigih beva
18. feb 2011 19:06
Se pridruzujem vsem dobrim nasvetom in ti želim, da res dobro izkoristiš študentski dopust in da nas še naprej obveščaš o svojih podvigih beva
19. feb 2011 5:54
Tudi dež je za nekaj dober, s tem ne mislim tega, da sem bil moker kot miška ko sem si ogledoval avenido 9 đulaja, pravzaprav hulija, ki steje za najširšo avenido na svetu, čemur vsekakor ni za verjeti, ker jaz nisem videl nobenih avenidomercev v naši vasi, da bi kaj merili naše avenide, pa kako terej lahko vedo, da morda najnovejša razširitev une avenide, ki se začne pri rovu Katarina v naši vasi ni morda širša? No verjetno res ni, vsekakor je njena dolžina večja od širine tele 9 julija v BA.
Torej, danes je deževalo skor neprekinjeno cel dan, do prej omenjene avenide sem se peljal s podzemno. To ni nobeden problem, kupiš karto, mal stojiš zraven vhoda in opazuješ kaj drugi počno s karto. Oni sam karto prislonijo na zeleno polje in jih avtomat spusti. Poskusim tudi jaz, vendar mene ne spusti, poskusim večkrat: ne gre. Spet se izmaknem stran in mal opazujem, in ugotovim, da nekateri karto porinejo v režo............, ko tudi jaz to naredim, me spusti naprej. Ogledam si torej tisto avenido, ne daleč je tudi predsedniška pača ( menda se ji reče roja casa ), mal se pomuvam okoli ( če me morda opazi el prezidente in povabi ma kosilo, pa ni od tega nič bilo ). Ko se vrnem nazaj, grem v eno veliko samopostrežbo, kupim polo asado ( to je kot naš piščanec, le da je za življenja čivkal po španslo ), dve steklenici litarski piva, eno vina in še nekaj sladkega, sa napotim do kaja na kateri piše hasta 15 unidades, preštejem unidadose, manj jih je kot 15 ( pa če je 15 po špansko 5 ali res 15 [vrazicek )) in se vrnem v hostel. Pri kosilu spoznam enega šveda, salesman ( karkoli to pomenilo ), ki potuje dva meseca, pa en par iz Londona ki nekaj delajo dobrodelnega ( niti ne vem kaj ), pa še ena tri " nativ spikerja " v angleščini, ena punca iz Londona, en američan in en avstralec. Zanimivo je bilo primerjati njihovo govorjenje ( in moje znanje angleščine ), še najbojl zanimivo je bilo, ko je una londončanka pravila, da so je nekje skoraj nadrli, kako da govori angleško......... skratka vseen zanimivih nekaj ur.
Uf, tole sedaj bo problem poslat, da mi besedilo ne izgine, kakorkoli, bodi dovolj za sedaj, vsem lep pozdrav
ežoj
19. feb 2011 8:20
Pa je bil un špansko čivkajoč piščanec OK??
rrr
19. feb 2011 8:23
Ežoj veliko dogodivščin ti želim. Pa upanje na lepši vreme. breskva
19. feb 2011 9:40
Mal pod tabo žiivi en avenidomerec, pa na tvojo izrecno željo lahko mal mide avenida, da boš vedel, če je ona res ta narbul široka . Pa uživaj, seveda!
lp
cervus
19. feb 2011 10:07
Juhu, prebuja se (ežoj namreč,kar se pisanja tiče) Zdaj šele vem, zakaj elaphus tako nujno rabi meter Ognjič
19. feb 2011 11:54
Ognjič, bod tih in ne telefonari vsepovsod!!!
lp
P.s. Ežoju in ostalim se opravičujem za smetenje!
cervus
19. feb 2011 20:34
Mene zanima kaj je bilo tisto nekaj sladkega...
jade
19. feb 2011 22:14
Evo, spet jaz,
Sedaj sem pogruntal kako pošljem sporočilo, ne, da bi mi izginilo, kar se mi je že nekajkrat zgodilo.
Sicer, to bomo še videli, če je res.
Danes sem nekje videl, da je temperatura 25 stopinj, pa verjetni imajo kake druge stopinje kot pri nam, meni se je zdelo precej bolj toplo.
Včeraj sem hodil okoli predsedniške palače na plaza de mayo. Videti je bilo nekaj policijskoh vozil, vključno s cisterno z vodnim topom. Sicer ne vem od kdaj so tam, predvidevam, da od takrat, ko so zvedli, da prihajam in da se bom ( morebit ) srečal z Žižkom in so se ustrašili da bo to nova hunta revolucionaria, ki se bo borila hasla la victoria para siempre………….
Pa pustimo resne stvari, svetovmo revolucijo bomo speljali, pa njhovi topovi gor ali dol, vi pa le glejte, da boste na pravi strani.
Danes sem si planiral ogledat museo de armas, če mi boste verjeli, oni muzeji tipa » de arte » ali » de arte moderno« ali morda » nacional del teatro« in kaj je še takih mi nekak ne dišijo, pa od tega ni bilo nič bodoči, da je danes sobota. Ogledam si torej trg san Martina ( na katerem je ta muzer ), za katerega mi ena punca ne neki turistični točki ni znala povedat ali je to uni naš martin s gosko. Pošpanciram se po ulici florida, ki je nekakšna glavna za turiste, ko prodajajo vse tisto brez česar zagotovo lahko shajate, ko pa ste tam se vam marsikdaj zdi, da bo sveta konec če nekaj nujno ne nabavite. Od takih nujnih stvari, nabavim značko argentinsko zastavo in je zataknem za klobuk, to rad naredim vsepovsod lje pridem, še se oglasim v enih dve knjigarnah ( ja, ja, tudi knjigarne imajo ), nujno sem mogel kupit dve knjižice o » parila de argentina » ( to je nekaj zelo blizu kulinariki, kako efektno zakuriti ogenj in se delati, da ti je čisto jasno, kako boš spekel en kos mesa, tako da bo njam, gledalcem, ko bojo videli tvojo predstavo, ne ostane nič drugega, kot da te na vsa usta hvalijo, pa naj bo rezultat kakršenkoli ).
Vmes se oglasim v restavraciji/gostilni » estancia », po naše bi to bilo nekak kmečki turizem ,vzamem en menu za enega, ( pa sej sem imel razpis, če se katera javi za pot, celo poletje, pa se nobena ni oglasila ( no razen tiste, ki bo prišla na karneval, pe še ona me je izsiljevala, da ji nabavim kostum, kar sem tudi naredil )), saj je meni za dva cenejši, pa še hostl za dva je cenejši……….
Skratka, dobim kos govedine, nekaj zelo sočnega in disečega, da ne moreš verjamet, skupaj kot menu, je tudi steklenica vina, zanimivo pa da je vsebina 375 cl ( *ebli jih standardi ) , to je ne vtič ne mič, nekam premalo, pa sem naročil še eno steklenico………………. Vse skupaj cca 100 pesos, cca 20 EUR.
Uf, sedaj sem se spomnil, moški mojih let ( torej najboljših ) rad imajo srčne težave ( to se pri fantih dogaja od petnajstega leta naprej ) . včasih, manj ali več redno, imaš tiščanje v prsih, prvič greš zdravniku, ti rečejo, da EKG nič ne pokaže in je vse normalno in se navadiš s tem živet. Nekateri ( recimo jaz ) ko se vsedejo na letalo in ko letalo zleti v tuji deželi, nimajo več nobenih težav vse bolečine izginejo. Sedaj ( baje ) pripravljajo nov zakon o zdravstvu, in taki bojo dobili enkrat letno potovanje v kraje po lastni izbiri, na recept. Upam, da nisem kaj narobe razumel. Pa, don mentoni band tudi poje nekako tako: tuji zrak mi odgovarja, tud če nimam dost denarja. Upam, da bo zakon sprejet po hitri proceduri.
Uf, boli me že un prst za tipkat, moram nehat.
Jade, na tebe senm se tudi spomnil, bom še kaj več povedal tudi o sladkem.
A ja, še današnje kjosilo:
ežoj
19. feb 2011 22:27
Ežoj, svaka ti čast za zabavne potopise. Ko sama kam potujem, vedno pišem dnevnike, ampak kaj, ko so tako dolgočasni, nič zabavni. Res te prav občudujem. Uživaj še naprej, pa veliko piši! rosieKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jajčevci z rižkom
Hrustljav piščanec iz pečice