Recepti -nasvet-pripomba

njofra  

član od: 6.11.2006

sporočila: 70

10. feb 2011 16:52

a vidiš Vanja-zaradi pomanjkljivega opisa nisi razumela-kao-kaj sem mislila.in v tem je cel štos.pomanjkljiva navodila. saj tudi sama berem spodaj komentarje in šele po daljših diskusijah se včasih pride do tega ,da se ugotovi kaj je kdo delal narobe. np.:skuhaj kremo-za kremšnite potem izjava:meni pa je krema kar stekla-ni nastala gosta in šele po parih komentarjih :ja,jo že nisi dovolj dolgo kuhala-mora se kuhat ene 10min ja,kje je pa to pisal na začetku recepta? Da ne boste rekle,da mi gre zdaj samo ta krema po glavi,še cel kup takih malenkosti je. v glavnem pa mislim,da bi ble kar večina hvaležne za kakšen namig česa se izognit. seveda pa izkušnje prinesejo največ in zato sama ne obupam ,tudi če mi kaj ne rata. njofra

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

10. feb 2011 17:12

Ampak kako naj ti v navodilih za pripravo napišem vse malenkosti, ki jih ti pričakuješ,  če se mi pa nič ne zgodi med kuhanjem, vsakj takega ne, da bi opozarjala?  Zato pa so komentarji pod receptom, in ko nekdo napiše "se mi krema ni strdila", ji druge odgovorijo, zaradi česa vse je možno, da se ni strdila. In če se meni med kuho lepo strdi, kako naj potem ugibam, kakšno smolo bodo imele druge med pripravo te kreme?

 

Saj razumem, kaj pričakuješ, ampak vsega ne moremo predvideti, kaj se lahko dogaja. A naj jaz v naprej slutim, da boš ti miksala z mikserjem, ko pa jaz to počnem drugače? Včasih že navedemo, recimo pri piškotih, da jih je treba iz pečice vzeti, ko so še mehki, ker se med hlajenjem še dodatno posušijo in so potem pravšnji - ampak to smo pripisovale, ko se nam je samim dogajalo, in ker smo sklepale, da se zna še komu zgoditi, oziroma tudi kot odgovore na vprašanje, zakaj so pa "moji poškoti trdi" ...

 

Če pa meni biskvit uspe v nulo  res ne razmišljam, kako naj v receptu podrobno zapišem kakor ravnati, če kateri morda ne uspe?

 

Zato pa je tudi zasebna pošta - že veliko krat sem jaz katero kaj vprašala, pa tudi marsikateri odgovorila, če je imela kakšno vprašanje v zvezi z mojim receptom.

 

Je pa res, da splošna navodila, ki so itak v vsaki kuharski knjigi, zelo natančno preberem in se nanje spomnim, ko delam kaj po ne preveč podrobno napisanem receptu.

 

Mamamia

 

mamamia

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4538

10. feb 2011 17:29

njofra, spadam med tiste, ki niso razumeli, kaj hočeš povedati s kuhanjem špagetov, pa ne zaradi pomanjkljivega opisa, ampak zaradi jezikovne pomanjkljivosti.

Razlagati objavljeni recept po zasebni pošti se mi ne zdi "fer" do drugih bralk in bralcev, zato imamo mnenja pod recepti, če prav razumem

lp

mzm

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

10. feb 2011 17:38

Glej, mišzmoke, meni se zdi zasebna pošta praktična prav zaradi tega razloga: nekoga nekaj zanima, pa vpraša direktno tistega, ki je recept prispeval, ali zanj misli, da mu pač lahko pomaga. Ker ni nujno, da vsak ravno vsak dan gleda pod mnenja pri receptih, ali je kaj novega. Jaz sem včasih pri svojih receptih, ko sem šla iz firbca gledat, ali je kakšno mnenje pripisano, ugotovila, da je vprašanje pod njim staro nekaj mesecev ...

Po zasebni pošti pa je odgovor možen takoj.

Zato se mi zdi najbolj primerno vprašat za kako stvar na forumu, ne samo pod receptom. Na forumu se takoj vidi in jih več priskoči na pomoč, beremo različna mnenja in izkušnje, in to je potem tisto ta pravo. Smo imeli nekaj takih "uspešnih" debat, ko so podrobnosti, triki in podrobna navodila kar frčali od nas.

Zato bi podobno svetovala tudi njofri. Če nič drugega, nas moderator lahko usmeri na pravi recept, če presodi, da tema ni za na forum.

 

Njenih navodil za špagete pa tudi jaz ne razumem. In se mi zdi, da se to ne da primerjat s tem, kar je ona od nas pričakovala.

 

Mamamia

mamamia

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4538

10. feb 2011 17:53

Kaj pa če ti pošlje "zs", da pridi na randi pod recept? Morda še komu pride prav, ne vem, razmišljam...

Še vedno ne vemo, kaj je bilo s tistimi špageti  

lp

mzm

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

10. feb 2011 18:08

Resno - tudi meni niso jasni ti špageti. JanisJoplin

njofra  

član od: 6.11.2006

sporočila: 70

14. feb 2011 15:28

pač,ne morem na dolgo in široko pisat,kaj je bilo s temi špageti.boj poučene in izkušene bodo že vedele.tiste ki pa nimajo prakse,si bodo morale pač mislit in ugibat,ter vadit. takšen poduk sem jaz razbrala iz tehle komentarjev na moj predlog. tako,da ne se zdaj jezit name. njofra

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

14. feb 2011 15:42

Res, nimam kaj drugega za počet kot razmišljat, kaj je bilo s tistimi vašimi špageti. So se verjetno v tem času že prekuhali.

Kaj morem, sem še mlada , neizkušena  in naivna , a se zanašam nate, njofra , da nam boš natresla nasvetov in drobnih skrivnosti, da bomo še prave  mojstrice kdaj postale.

 

Glavno, da se kuha.

 

Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. feb 2011 8:51

Njofra, resno, pa daj no, začni uporabljati presledek in veliko začetnico. Mali korak zate, velik za komunikacijo...

Pa magari, če mečeš špagete skupaj z barillino modro škatlo vred v korp.

Vendelina jr.

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

15. feb 2011 9:06

verjetno so bili poleg tega, da jih je bilo preveč, špageti tudi "zlepljeni" skupaj. klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti