Tak lep sončen dan, pa se je hudičevo slabo začel.
Zjutraj sem rekla možu naj malo pritrdi straniščno školjko, ker se nekaj čudno premika. Pa zafugirana tudi ni bila, ni mi jasno zakaj jo niso tisti monterji pred leti zafugirali,zato se je pod školjko nabiral prah, pa voda, če je komu pri tuširanju špricalo vsenaokrog in seveda je kdaj tudi kakemu otroku ušlo malo čez školjko. Midva je pa tudi nisva. No pa sem prosila moža naj mi školjko "odšraufa" da bom pomila pod njo in jo potem zafugira. Tukaj se je začelo. Školjka ima štiri vijake, dva se lepo odvijeta, naslednja dva sta tako zarjavela da se zlomita . Mož že začne z prvimi kletvicami, se obrne, butne v školjko, ta se obrne in pade na ploščice- konec veselice školjka se je razbila, voda čez celo kopalnico! Hudiča in danes je nedelja! Živimo v majhnem kraju, kjer ni trgovskih centrov. Kje naj dobim školjko? K sreči žlahtnica dela v eni privat trgovini in mi odpre, da vzamem novo školjko, pa neke tesnila zraven in še vijake. No pa smo ob 50€ (vsaj). Pripeljem školjko domov, grem pospravljat črepinje od stare in speče. Priteče črna kri....... omg. prst močno tiščim, da se je kri ustavila.
Tamala stoka da jo boli glava, pomerim temperaturo 38 st. C. . Boli jo tudi v grlu, pogledam, rdeče z belimi gnojnimi pikami-verjetno angina.
No vmes še kuham kosilo. Pripravljam gobovo juho, pokliče me hčerka, naj jo malo pocarkljam in ji preberem eno pesmico. Berem in zaslišim...oh juha je prekipela. Pobrišem. Grem v skrinjo po žlikrofe, hočem odpret paket, ta se mi strga in žlikrofi letijo čez celo kuhinjo .
No zdej smo vse uredil sam med kotličkom in školjko pušča voda in bo treba še en nov kos kupit, ampak za silo je. Upam da je za danes dovolj.
No tako je, ko hoče človek nekaj koristnega naredi, pa dan ni temu namenjen
Teka