20. jan 2011 12:34
japaja je napisal/a: |
Pa brez zamere, tudi sama sem stara ampak šišam marsikatero mlado nepremičnino japaja |
Upam, da premičnino Japaja
Sama sodim med tahitre, kar pa se lahko izkaže za minus, sploh v službi. Pa ne, da bi bila površna, situacije so take, da je treba dostikrat počakat, ker ni pravi trenutek, ipd...
Do počasnejših sem se naučila biti potrpežljiva najbolj s pomočjo najboljše prijateljice. Ko sva bili mlajši in sva vandrali po svetu, sem jo na primer vsako jutro čakala pol ure do uro, da se je uredila. Pa potem zajtrk...ojoj spet počasi. Jaz bi v tem času verjetno že iz muzeja prišla, ko je bila ona še vedno sredi zajtrka.
V službi se strpnosti, potrpežljivosti do počasnejših naučiš še bolj, doma najbolj. Npr. moj sine sodi med bolj počasne, hči ima moje, svetlobno hitre gene. Torej vsako jutro gledam, kako se počasnost in hitrost prepletata. Hči, ki je mlajša (tri leta), nosi bratcu čevlje, pa rokavice, kapo, da bi se ja hitreje oblekel.
No včasih mi potrpežljivosti zmanjka in takrat moram komu pojamrat. Takrat pokličem "tahitro" prijateljico, ki me seveda razume, obe mal pošimfava in potem mi odleže, pozabim in gremo dalje.
Vilma