9. nov 2018 19:38
Mene so tisti "pri koritu" opozorili, da folija s Hoferjevih kruhovih vrečk gre v mešane odpadke, ker je neka vrsta celofana, ne pa, hm, kako naj se izrazim, plastika za recikliranje. Nekaj takega. Tako oni, nisem si jaz izmislila. Me pa ta zadeva zelo moti, ker sem pri ločevanju "bolestno dosledna", pravijo moji. Zato jim ne dovolim, da brkajo po mojih kantah, ampak morajo, če so v dilemi, pustiti smeti na pultu in jih jaz potem blaženo ločujem. Vsako plastično vrečko porabim " do konca". Če se da, se jim izognem. Zdaj vendar dobimo v trgovinah neuničljive vreče, ki so venomer v prtljažniku , za manjše nakupe imam simpatične vrečkice iz blaga, ki jih zviješ v tak simpatičen mošnjiček- kupljene v Mercatorju in Mani.
Aja, plastenke gredo pa kolegici na kmetijo, ki vanje naliva domače mleko za prodajo. Pločevinke pa starejšemu gospodu, ki jih potem proda.
Živiva v 40m2 brez balkona... Sin se je odselil, ampak koristne smeti nosi k meni, ali jih pa jaz spotoma iz službe pri njima poberem. Ogromno dela imam s smetmi in prav je tako..
marjja