8. jun 2011 14:11
mamamia, problem je, da mi ne vemo ničesar kar se tiče holesterola avtorice a smo že začeli z nujnostjo diet in tihimi ubijalci. Tudi vse vrednost holesterola niso enako pomembne, niti niso vse povezane z nekim bolezenskim stanjem. Zdi se mi, da se vse bolj igra na strah kakor na izobraževanje o problemu.
Vsekakor se strinjam s tabo, da so neki velika povišanja (na forumih diet, kjer ljudje jedo veliko hrane, ki vsebuje holesterol sem videl številke skupnega holesterola morda 1.5x večje kot referenčne vrednosti nikakor pa ne 3x) stvar, ki se jo MORA preveriti pri zdravniku toda ZGOLJ ob podatku "imam povišan holesterol" pa ja, zamahnimo z roko, ker res ne vemo kje smo.
Mnogo stvari je bilo bojda dobrih v Jugoslaviji toda sklepam, da razumevanja vpliva hrane, ki vsebuje holesterol na raven holesterol pač ne. Nismo pa tu (bili) različni od ostalega sveta, znanost pač gre naprej in predvidevam, da večina zdravnikov nima motivacije, da bi po 12 urnem delavniku (primer) šla še na internet brat publikacije (journals) iz njihovega področja. Če pa je to nekaj, kar se spregleda ali pač ne, naj se pa vsak odloči sam.
Mirjan