Prerokba

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

24. nov 2010 22:08

Sem kar pričakovala takšne kometarje, pa saj so upravičeni. Zadnje čase me pač malo daje črnogledost, kaj morem. So okoliščine takšne. Če povem po pravici nisem tiste vrste, da bi kdaj v življenju povprašala o usodi kakšno šlogarico. Preberem pa horoskop, to priznam. Uboga, uboga Križnana!!!!!!! Pa matematika, uf , tudi meni ni posebej ležala. Te čisto razumem. In držim pesti za drugič, ko pa bo, verjemi. Pa lahko noč. kara

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

24. nov 2010 22:34

Kara, še nikoli nisem slišala za to Babo, pa sem preletela članek o njej na wikipediji (ki je sicer napisan v izredno slabi angleščini). Lahko si pogledaš (na koncu članka), kaj je napovedala za leto 2005 - nekaj v smislu rojstva božjega človeka, ki se bi mu naj klanjal cel svet, itditd. Ničesar takega se ne spomnim Lahko si mirna :) Sicer pa: Vanga was widely known to be close to the government of Todor Zhivkov and, on several occasions, she appeared on public TV with him and other high officials of the Communist Party. It has been alleged that Vanga used data gathered by the secret services to win the trust of her visitors. perpetua

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

25. nov 2010 8:56

November se izteka , le še nekja dni časa je ..... Omenjena gospa je že kar nekaj dolgih let mrtva tako, da kakih korekcij ali dodatnih razjasnitev od nje ni moč pričakovati. Bolj me skrbi 12.12.2012. hedonist

ajmar  

član od: 7.12.2009

sporočila: 142

25. nov 2010 9:07

Mene pa 12.12. 2212 :):)

ajmar

Brina  

član od: 10.10.2001

sporočila: 39

25. nov 2010 9:28

Kaj ni blo že ene 100X konec sveta? Brina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. nov 2010 9:56

Takole bom rekla:

Človek se rodi, se uči, raste, napreduje....in tako v tem stilu gre njegova krivulja nekako navzgor. Okej, v najstniških letih so potem stiske in nas malo premetava, ampak mladost človeka žene naprej. In potem pride mlada odraslost, recimo kakšno partnerstvo in družina....in je človek star 35 oziroma tam okoli in grejo leta naprej in potem je kar naenkrat ugotovitev, da je lajf precej predvidljiv, da ni vznemirjenje, da ni prijetnih izzivov, da je bolj monotono, da ti grejo člani plemena včasih hudičevo na jetra, pa v službi tudi ni, da bi človek v luft skakal od sreče in potem človek začne sebe doživljati kot nekoga, ki ne napreduje, oziroma napreduje počasneje kot njegova okolica in ptoem se začne spraševati, če je to TO in ali je to najbolje, kar je in ali bolje ne bo nikoli.....In potem postane malo otožen. To se zgodi vsakomur in zgodi se večkrat v življenju. Socialno-ekonomski pogoji s tem ravno velio nimajo.

Enkrat je pač treba ukapirati, da življenje ne gre kot linearna krivulja samo navzgor. Večino čaa se nam dogaja sinusoidno gibanje. Štos je samo v amplitudah, strmini krivulje in koliko časa krivulja potrebuje, da se spet obrne navzgor. In da človek ne dela stalne in neskončne drame iz tega, če se krivulja še ni obrnila navzgor.

Tisti ljudje, ki so v tretjem življenjskem obdobju in so zadovoljni, so zaradi tega, ker so v življenju doživeli krivuljo globoko doli in ki že zelo dolgo vedo to, da je treba sprejeti sinusoido svojega življenja.

Nekoč sem imela čast in privilegij pogovarjati z gospo, ki je bila zaprta v Dachauu. Bila je lepa in pozitvna osemdeset in nekaj čez letnica. Rekla je, da je življenje preveč lepo, da bi ga pacali s skrbmi. Da je to, da se človek vsako jutro zbudi, že čisto zadosti za to, da smo zadovoljni.

Tko je shvatio, shvatio je.

Vendelina jr.

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4339

25. nov 2010 11:32

Se mi zdi, da paše k Vendelininemu zapisu...Pravkar sem nekje prebrala en intervju z Dariom Cortesejem in so ga povprašali kaj se mu zdi zjutraj najlepše, oziroma kakšna jutra so mu najlepša in je možakar odgovoril:

to, da jutro je, kakršnokoli.

rrr

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

25. nov 2010 11:49

Vendelina jr., e to je to .....

hedonist, datum, ki v tem času določenim dviguje pritisk pa je 21.(in ne 12.)12. 1012 .... sem ti za 9 dni podaljšala življenje 

katjushka

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

25. nov 2010 11:56

Se strinjam z 3xr. Konec koncev nam je vsak dan podarjen, ki ga moramo preživet. Pa prosim z malo več pozitivne energije, ker svet se bo vrtel naprej, a smo gor al pa ne. Tisto o koncu sveta pa........ Pred leti so se našli neki, ki so menda vlekli čoln na Šmarno goro...... janko1

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

25. nov 2010 12:11

Hvala Katjushka ,devet dni ni za odmet. Nisel tako globoko poučen o tem, pa malo zabluzim tako da sory. lp hedonist

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti