16. sep 2008 16:05
V Mariboru je za študente res lepo poskrbljeno, sploh ker so študentski boni veliko cenejši kot v Ljubljani. Je pa res, da če imaš lastni prevoz, lažje prideš do res okusnih kosil, saj je hočemo ali nočemo, še vedno tako, da v restavracijah, kjer se prehranjujejo predvsem študentje, dobimo študentske porcije ali povedano z drugimi besedami, ker je za študente vse dobro, jim dajmo v juho pomije od včeraj, za glavno jed pire krompir iz vrečke in piščančje cordon-blue (upam da sem prav napisala). Meni osebno je zelo dobro v restavraciji Idila, to je pod pohorjem in tudi v Bowling centru Strike je zeeelo okusno, je pa za to potreben prevoz, zato tu ni veliko študentov... Pice so zelo dobre v Belagio piceriji, pa mehiški Takos za kdaj pa kdaj tudi paše. Odsvetujem vse kitajske restavracije (eno so tako zaprli, saj so imeli eno krpo v kuhinji, s katero so brisali krožnike, pulte in po tleh), Akademija (FERI) je tudi kar na nivoju, vedno pa je dobro imeti na zalogi kako Trač dostavo, ko ti v hudem nalivu (dežja ali vode v grlo pred izpitom) ne uspe prideti na drugi konec mesta do dobrega kosila. Tudi La storia je v redu...pa Čevapčiči, tu pri glavnem trgu so fini,pa morda še Rotovž... potem pa se za moj okus počasi konča. V Bobra smo hodili v prvem letniku, na hamburgerje, pač je bil najcenejši bon ( 50SIT), sedaj pa nas je malo minilo. Čeprav, najraje jem doma, ko sama skuham za 2 in pojema mirno kosilo, čeprav je to taaako zelo dražje...škoda, da nimamo bonov za kake zrezke, pa pest zelenjave, mleko in kruh... :) ah lahko smo veseli da imamo tako kot je.
ribaracarak-moja mami je tut tako rekla kot ti, kako je hitro prišlo, pa je prazna hiša :)
nitta