Lepo ppozdravljeni.
Ker vem, da tu vse veste (no skoraj) bi kar tu predstavila moj problem in upam da bom dobila kakšen dober nasvet.Sem kar precej obupana in ne vem kaj naj storim.
Imam 18 let delovne dobe, pri dveh delodajalcih, vedno za nedoločen čas. Pred enim mesecem sem zamenjala službo (tretji delodajalec). Delo mi je zelo všeč, plačilo je dobro, pogodbo imam sklenjeno od 20.9.2010 do 19.11.2010. se pravi za poskusno dobo 2 mesecev. In zdaj sem zbolela (hernija disci, ki sem jo prinesla že iz prejšnje službe) in čaka me po vsej vrjetnosti operacija, če ne ta pa vsaj precej dolga bolniška. Ker z bolečinami ne morem več delat, tri tedne sem delala z injekcijami in tabletami zdaj pa ne gre več. In tu je problem. Kaj naj naredim?
En mesec bolniškega staleža krije delodajalec, naprej pa socijalna ali kako. Koliko jaz stanem delodajalca potem ko preteče en mesec bolniške.
Sicer se imam namen odpovedati plačilu pri delodajalcu za prvi mesec, če bi mi le hotel podaljšati pogodbo naprej, da bi imela zavarovanje....Kaj naj storim ???
Malo sem jezna malo žalostna ....predvsem pa obupana.
Hvala vam.
lp Hema