Tristo kosmatih in druga čuda narave

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

10. dec 2010 23:41

ojej, mene pa vseeno skrbi, ker okoli hiše nimava nič kam bi se lahko zatekel. Hrana pa je itak 24 ur /na dan na razpolago, pa mlačno mleko. Ker je tako velik odjemalec mleka je postal kar Milko. V škatlici ima flis deko in predpražnik, pa še en predpražnik, da ne stoji na ploščicah ko se hrani. Razmišljam na kakšno pasjo utico, da bi bil vsaj malo zaprt. lp, pinka

pinka  

11. dec 2010 0:15

Ta slika pa se mi je izmuznila. Tako pa zgleda, ko čaka na hrano in je okno odprto! lp, pinka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

11. dec 2010 6:22

pinka,

ni treba nič komplicirat, lahko uporabiš kartonsko škatlo, odprto na enem koncu,obrnjeno tako, da mu noter ne piha in zamaka, pokrito z plastično folijo. Ne smeš zlorabit zaupanje in ga tam motit, žival se navadi, da ga tam nihče ne moti in to sprejme.

ežoj

pinka  

11. dec 2010 15:04

Hvala za nasvete,. lp, pinka

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

11. dec 2010 20:36

pc100007_200_02pc100009_200_02

Nagradno vprasanje: koliko mack je v kosari???

Nena-morje

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

11. dec 2010 22:22

V košari v ospredju slike so trije, v ozadju še eden.Se majo pa radi. janko1

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

11. dec 2010 23:41

janko1, odgovor je pravilen!

Za nagrado dobis 50 gr zacimb za speculaase, samo naslov mi poslji!

Nena-morje

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

11. dec 2010 23:49

Zložile so se kot sardelce v konzervo . Vidim , da polniš že drugo košaro , pa ti rada eno takšno ,ki je še nimaš podarim - mucko mislim. Ne vem , kaj naj storim , kam jo naj dam , ker se mi smili . V stanovanju je preprosto ne morem imeti , ker sem premalo doma in bi velik del dneva bila sama . Pojma nimam od kod je prišla , čigava je . Ko sem se en večer pred tem sneženjem vrnila domov , je mijavkala na terasi in to ne v pritličju ampak v nadstropju , zato ne mislim , da jo je kdo odložil . Prišla je sama , ker pa se mi prve dni ni upala niti pokazati , sem jo pač pričela hraniti , ker se mi je smilila . Sedaj vem , da sem ravnala napak , ker zdaj noče nikamor . Še huje , povsem se je udomačila , pusti se mi pobožat , rada se crklja in v kartonski škatli s toplo deko se prav dobro počuti Danes zjutraj pa je tako lepo sijalo sonce , da sem se odločila , da je čas , da muca oddide . Prej je zaradi snega in dežja nisem preganjala . Od prvega dne sem mislila , da se je po drevesu za hišo povzpela na teraso , dol pa ne zna , ker se drevo ne dotika terase , torej ,je morala skočiti ,. Nahranila sem jo , potem pa jo brez slabe vesti odnesla ven . Oddahnila sem si , ker je takoj stekla navzdol po stopnicah in nekam za hišo . Tudi sama sem se odpravila od doma .Ko sem se po par urah vrnila , me je na terasi čakala muca . Spet je mijavkala , jaz pa sem ji spet dala mleko .... Kaj naj storim ? L p manca51

illusion  

član od: 20.6.2008

sporočila: 81

12. dec 2010 2:30

Tole sta pa naša dva kosmatinčka.. Mamina mucka Aiša, pasme Maine Coon (največji maček na svetu, ki tehta 12 kg) in bo kmalu večja od sestrinega višavskega terierja Cezarja. Se pa super razumeta - igrata in spita "objeta". :) illusion

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

12. dec 2010 2:33

manca51, če je res ne moreš obdržati, pokliči v zavetišče, ki ima sklenjeno pogodbo z vašo občino (če ne veš, katero je, vprašaj na občini).Morda pa oddaš kakšen oglas na radio, na kakšen živalski forum, oglasnik podarimo.si ...

Še prej pa povprašaj pri sosedih, če jo morda pogrešajo.

Sicer pa: muce nimajo tako hudih problemov, če so v stanovanju več ur same kot npr. psi. Vsi zaposleni ljudje, ki imajo muce v stanovanjih, jih morajo puščati ame po 8,9 ur. Če boš poskrbela, da bo muca imela svoje stranišče, hrano, ležišče in nekaj igračk za kratkočasenje, bo čisto lepo živela s tabo. Muce pretežni del dneva prespijo, vso človeško odsotnost pa s cartanjem in igro nadoknadijo, ko se vrnemo domov. Še lepše jim je seveda, če so v paru, takrat se kratkočasijo druga z drugo. če te o sobivanju z mucami zanima kaj več, vabljena k ogledu "mačjih" strani na forumih:

mojpes.net forum

http://www.macji-svet.org/forum/index.php

http://www.pomagamo-zivalim.si/viewforum.php?f=27

PS: Večina muc mleko sicer rada pije, pa vendar imajo zaradi tega drisko (laktoze ne prenesejo), zato se hranjenje muc s kravjim mlekom odsvetuje (če pa tale nima problemov, pa naj ga pije, če ji je všeč). Veliko boljše je za muce kozje mleko ali pa fermentirani mlečni izdelki iz kravjega mleka (jogurt, kislo mleko ...). Dovolj bo, če ji boš ponudila kvalitetne briketke oz. mačje konzervice in svežo vodo.

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti