Tristo kosmatih in druga čuda narave

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

12. dec 2010 10:05

Se podpišem pod mamoF, manca51! Ne veš, kako je luškan, ko se počiš na kavč, pa pride mačica in ti prede v uho (ok, ok, ko ob petih zjutraj zahteva hrano, ni tolk lušten, ampak se da preživet)! Kar obdrži jo, preko dneva je lahko tudi zunaj (preberi ežojeve napotke za nudenje udobja zunanjim mačkam), pa je ne bo konec, po moje.

lp

cervus

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

12. dec 2010 11:03

manca 51, kot vidim, ti je ze mamaF svetovala, kaj naredi! Jaz bi samo se to pripomnila, da, ce jim ze das za piti kravje mleko , razredci ga z vodo, da ne bo tako mocno.

Moje muce hranim s surovim mesom, to prakticiram ze 10 let, potem, ko sem o tem brala na Internetu. Za moje muce bi vse naredila, tako jih imam rada, ampak v spalnico in kuhinjo nimajo vstopa. Ce bi bilo po moje, bi lahko prisle v spalnico, vendar je moz alergicen na macjo dlako in potem vso noc kiha ... v kuhinjo pa ne smejo zaradi higienskih razlogov

Odloci se za dve muci, da bosta imeli druzbo, ko te ni! Obvezno pa jih daj sterilizirat, ker bos (teoreticno) imela od ene muce v enem letu se kaksnih 20 zraven Potem pa se bos sprasevala, kam z njmi in jih ponujala vse naokrog, nekateri jih tudi na krut nacin pokoncajo, to se prakticira predvsem na dezeli ... Sterilizacija je sicer draga, cca 60 evrov, vendar ti prihrani veliko skrbi!

NE odloci se muce, ce si dalj casa odsotna in nimas nikogar, ki bi za njih ta cas skrbel!

lp Nena

Nena-morje

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

14. dec 2010 12:25

O , o, o , koliko postov in nasvetov ! Hvala vam ,punce in seveda tudi tebi multivitamin . Ne vem , zakaj si pomislil , da nimam rada muc , imam jih , še preveč . Sicer pa to ni prva muca pri hiši . Ko so bili otroci še majhni , smo imeli najprej enega črnega muca , ki je ravno tako prišel na obisk in potem ostal . Žal ga je povozil avto , ker pač živimo v bližini ceste . Potem je hčerka prinesla lepega , dolgodlakega muca , ki je živel samo v stanovanju . Bil je čudovit muc , res , samo govoril ni , razumel je pa vse .Vsi smo ga imeli radi in ko se je hčerka poročila in odselila , je seveda ostal pri meni . Dočakal je kar lepo starost , 14 let in vsem je bilo zelo hudo , ko je umrl . Takrat sem se odločila , da nobene muce več , ker se preveč navežemo nanjo in nam je potem preveč hudo . No , sedaj pa ta tretja - je že vedela , da je nebom pustila na cedilu , pa je prišla k nam . Glede hrane ni problem . Rada ima mleko, dajem ji alpsko , seveda razredčeno , brikete in meso . Res ni izbirčna . Lep dan še naprej , Manca manca51

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

14. dec 2010 15:44

Bravo Manca. Pravilna odločitev. janko1

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

16. dec 2010 7:13

temu se reče razvajenost klavdija

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

16. dec 2010 12:25

Škoda, da mi ni uspelo slikati našega, ko je pridno hodil ležat kar na mah med ovčke . 

Cila

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

16. dec 2010 12:28

cila, saj naša tudi pravi, da ovčke na travniku niso tak gosto skupaj in jih raznosi po celi sobi, o tem, da so spodnje veje že povsem brez okraskov in da veselo pleza po drevesu, raje ne bi (sem rekla, da bom hitreje postavila in okrasila, da jo bom imela čas naučiti, da to ni njena igrača) klavdija

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

16. dec 2010 13:16

Kolikor vem, v svetem pismu nič ne piše o mačkah velikankah na noč Jezusovega rojstva. Al sem pa jaz kaj spregledala....

lp

cervus

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

16. dec 2010 13:44

Nasi ljubljencki so pravi lumpi!!!!

Meni so moje muce zgrizle cisto VSE  okraske iz medenega voska na drevescu , sem jih letos kupila in prvic obesila ... pa tako lepo je disalo po medu v dnevni sobi ...

Nena-morje

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

16. dec 2010 19:08

He, he , Nena - morje , speči jim medenjake . Multivitamin , ti se pa zaradi razbitih kastrol in kozarcev nič ne sekiraj -ti jih ne bo treba pomivat Sicer pa imaš še eno možnost -poberi knjige in pojdi čitat na balkon , tvoja pedantna muca pa naj tačas pospravlja , kuha , peče ... Malo pa le pazi , da se ne bo kdaj odločila za kopanje v pralnem stroju . Pa lep pozdravček vsem manca51

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti