10. mar 2014 15:16
Zadnji komentar cenjene Rimljanke komentiram v stilu Enajste Katrce :
Manjs strašna noč je črne zemlje krili,
Kot so pod svetlim soncem sužnji dnovi !!
hedonist
10. mar 2014 15:16
Zadnji komentar cenjene Rimljanke komentiram v stilu Enajste Katrce :
Manjs strašna noč je črne zemlje krili,
Kot so pod svetlim soncem sužnji dnovi !!
hedonist
10. mar 2014 15:26
No ja, če odmislimo rimljankin post, s katerim se čist strinjam - pesmica je luštna.
rrr
10. mar 2014 15:37
Saj, lahko tudi dodam en verz: Le čevlje sodi naj Kopitar.
rimljanka
10. mar 2014 16:01
Res je, France je mel prov, je pa tudi zapisal: > On (a) z njimi ,ki še trdjo vero krivo..........<. :)
hedonist
10. mar 2014 17:01
Edine pristojne za izdajanje kvalificiranih mnenj, kot je pri nas v navadi, ni nihče nič vprašal. Ljudska poezija pa nak kar še cveti, pomlad prihaja, to je pravi čas za stihe.
Sonja
10. mar 2014 17:19
No ja, če smo že pri poeziji, Francl je napisal tudi:
Sem v ptičnici rojen in v cel'ci zrejèn,
samote, pokoja navajen;
le tebe sem deklica ljubit' učen,
od tvojih sem rok bil glajen!
Kak bi se navadil trpeti,
kak živel bi zunaj na sveti!
lp
cervus
10. mar 2014 17:24
Jao, popravljam napako in sprašujem edine pristojne : kakšno pa je vaše mnenje v zvezi dileme- al živali zapret v kletko al ji omogočit , da živi prosto ? Hvala že v naprej :) Drugače pa, ne vem če Prešern sodi glih v ljudsko poezijo, kaj bojo na to dejali proučevalci literarne zgodovine ne vem, kar se pa tiče pomladi pa se v celoti strinm s teboj Limnol, ja ,hormoni so že za nianso bolj živahni :)
Bodi lepo ,lp
hedonist
10. mar 2014 17:26
Elaphus, redko, ampak tokrat iz srca en velik like :)
hedonist
10. mar 2014 17:53
Hehe, hedonist, ne verjamem, da pristojna bere kulinariko, ker je menda presnojedka. Sicer je pa zdaj tako ali tako spet za zapahi in je prav vseeno, kaj si misli. Kar se pa Prešerna tiče - če še nisi, preberi njegova pisma; meni se zdi kar veliko ljudskega v njih.
Sonja
10. mar 2014 18:21
Prebral, prebral že dolgo tega. No, v mislih sem mel bolj sporočilnost njegove poezije, kot kaj drugega. In z vso odgovornostjo trdim,da je bil največji evropski , če ne svetovni pesnik svojega časa, lahko tudi brezčasen. Glede presnojedne dame pa le to: ves čas sem navijal zanjo da ji uspelp :)))
hedonistKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom
Sadne rezine s slivami