Tristo kosmatih in druga čuda narave

prepelica  

član od: 10.5.2011

sporočila: 6

14. maj 2011 10:55

Nejčica pravilno je, da si mačko peljala k veterinarju. Ti si situacijo opisala zelo resno, hkrati pa spraševala, če je smiselno, da jo pelješ k veterinarju. Strelne rane niso malenkost in na žalost res obstaja tudi veliko ljudi, ki mačke kljub hudim poškodbam sploh ne oskrbijo ali pa to počno z raznimi domačimi žavbami, ki znajo narediti več škode kot koristi. Nikoli ne veš, če ti bodo po prijavi sosedi nehali streljati na mačke - lahko da bo mir, lahko pa da bodo nadaljevali in muc enkrat res več ne bo nazaj. Veliko ljudi mačk ne mara, vedno več je raznih norcev in premaknjencev, ki jih zavestno pobijajo. Jaz pač ne bi več tvegala življenja živega bitja, ki ga imam rada. Svoboda je lepa stvar, če je varna. Če pa ni varna, je pa, preden bo prepozno, mogoče res za pomislit o malce več nadzora nad tem, kje se muca giblje. Kot vidim imate psa pod nadzorom. V razvitih državah je vedno bolj pogosto, da so tudi domače mačke pod nadzorom. Ogromno je člankov na to temo in vtisov ljudi, nasvetov ipd. Notranja muca še zdaleč ne pomeni, da je mačka ves čas zaprta v eni sobici brez sončne svetlobe in da ji je dolgčas. Pa še en nasvet, če gre res za lovca - kolikor je meni znano, je zakonsko določeno, da sploh ne smejo več streljati ne na pse in ne na mačke, nekateri tega še vedno ne vedo... Kakorkoli že, želim ti veliko veselja s svojimi kosmatinci in da se take situacije ne bi več ponavljale. :)

Tudi jaz se ne bom več oglašala, ker tudi sicer ne spremljam teh forumov, samo slučajno sem opazila in se mi je pač zdelo smiselno pokomentirat. 

Sporočilo je spremenil(a) prepelica dne 14. 2011 11:02

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2740

14. maj 2011 16:33

opozorila bi, da je nejcica svoj prvi post pisala skoraj ob polnoci! Vprasanje ali naj pelje k veterinarju sem sama razumela bolj kot vprasanje ali to v nasi dolini Sentflorjanski zadosca za kaksne sankcije proti osebkom ki obstreljujejo zivali ali pa je potrebno klicat, prijavit,... se kam.

Upam nejcica da se bo z mucki vse lepo izslo in da ti bosta se dolgo delala druzbo.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

16. maj 2011 17:11

Upam, prepelica, da imaš enak odnos tudi do vseh živali v naravi.

rimljanka

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

31. maj 2011 20:09

Nismo, do zdaj!

lp, stopljena miš

mzm

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

31. maj 2011 21:47

In seveda take reči gledamo doma ali pa sploh ne.

nola

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

2. jun 2011 10:18

Moj Silvo. Prostoživeč, kot še drugi moji.

katti

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

2. jun 2011 10:24

... in moja kuža...

katti

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

2. jun 2011 10:31

To je naš mali gizli po imenu Bor.

banana130

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti