14. maj 2011 10:55
Nejčica pravilno je, da si mačko peljala k veterinarju. Ti si situacijo opisala zelo resno, hkrati pa spraševala, če je smiselno, da jo pelješ k veterinarju. Strelne rane niso malenkost in na žalost res obstaja tudi veliko ljudi, ki mačke kljub hudim poškodbam sploh ne oskrbijo ali pa to počno z raznimi domačimi žavbami, ki znajo narediti več škode kot koristi. Nikoli ne veš, če ti bodo po prijavi sosedi nehali streljati na mačke - lahko da bo mir, lahko pa da bodo nadaljevali in muc enkrat res več ne bo nazaj. Veliko ljudi mačk ne mara, vedno več je raznih norcev in premaknjencev, ki jih zavestno pobijajo. Jaz pač ne bi več tvegala življenja živega bitja, ki ga imam rada. Svoboda je lepa stvar, če je varna. Če pa ni varna, je pa, preden bo prepozno, mogoče res za pomislit o malce več nadzora nad tem, kje se muca giblje. Kot vidim imate psa pod nadzorom. V razvitih državah je vedno bolj pogosto, da so tudi domače mačke pod nadzorom. Ogromno je člankov na to temo in vtisov ljudi, nasvetov ipd. Notranja muca še zdaleč ne pomeni, da je mačka ves čas zaprta v eni sobici brez sončne svetlobe in da ji je dolgčas. Pa še en nasvet, če gre res za lovca - kolikor je meni znano, je zakonsko določeno, da sploh ne smejo več streljati ne na pse in ne na mačke, nekateri tega še vedno ne vedo... Kakorkoli že, želim ti veliko veselja s svojimi kosmatinci in da se take situacije ne bi več ponavljale. :)
Tudi jaz se ne bom več oglašala, ker tudi sicer ne spremljam teh forumov, samo slučajno sem opazila in se mi je pač zdelo smiselno pokomentirat.
Sporočilo je spremenil(a) prepelica dne 14. 2011 11:02