Tristo kosmatih in druga čuda narave

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

11. dec 2010 22:22

V košari v ospredju slike so trije, v ozadju še eden.Se majo pa radi. janko1

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

11. dec 2010 23:41

janko1, odgovor je pravilen!

Za nagrado dobis 50 gr zacimb za speculaase, samo naslov mi poslji!

Nena-morje

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

11. dec 2010 23:49

Zložile so se kot sardelce v konzervo . Vidim , da polniš že drugo košaro , pa ti rada eno takšno ,ki je še nimaš podarim - mucko mislim. Ne vem , kaj naj storim , kam jo naj dam , ker se mi smili . V stanovanju je preprosto ne morem imeti , ker sem premalo doma in bi velik del dneva bila sama . Pojma nimam od kod je prišla , čigava je . Ko sem se en večer pred tem sneženjem vrnila domov , je mijavkala na terasi in to ne v pritličju ampak v nadstropju , zato ne mislim , da jo je kdo odložil . Prišla je sama , ker pa se mi prve dni ni upala niti pokazati , sem jo pač pričela hraniti , ker se mi je smilila . Sedaj vem , da sem ravnala napak , ker zdaj noče nikamor . Še huje , povsem se je udomačila , pusti se mi pobožat , rada se crklja in v kartonski škatli s toplo deko se prav dobro počuti Danes zjutraj pa je tako lepo sijalo sonce , da sem se odločila , da je čas , da muca oddide . Prej je zaradi snega in dežja nisem preganjala . Od prvega dne sem mislila , da se je po drevesu za hišo povzpela na teraso , dol pa ne zna , ker se drevo ne dotika terase , torej ,je morala skočiti ,. Nahranila sem jo , potem pa jo brez slabe vesti odnesla ven . Oddahnila sem si , ker je takoj stekla navzdol po stopnicah in nekam za hišo . Tudi sama sem se odpravila od doma .Ko sem se po par urah vrnila , me je na terasi čakala muca . Spet je mijavkala , jaz pa sem ji spet dala mleko .... Kaj naj storim ? L p manca51

illusion  

član od: 20.6.2008

sporočila: 81

12. dec 2010 2:30

Tole sta pa naša dva kosmatinčka.. Mamina mucka Aiša, pasme Maine Coon (največji maček na svetu, ki tehta 12 kg) in bo kmalu večja od sestrinega višavskega terierja Cezarja. Se pa super razumeta - igrata in spita "objeta". :) illusion

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

12. dec 2010 2:33

manca51, če je res ne moreš obdržati, pokliči v zavetišče, ki ima sklenjeno pogodbo z vašo občino (če ne veš, katero je, vprašaj na občini).Morda pa oddaš kakšen oglas na radio, na kakšen živalski forum, oglasnik podarimo.si ...

Še prej pa povprašaj pri sosedih, če jo morda pogrešajo.

Sicer pa: muce nimajo tako hudih problemov, če so v stanovanju več ur same kot npr. psi. Vsi zaposleni ljudje, ki imajo muce v stanovanjih, jih morajo puščati ame po 8,9 ur. Če boš poskrbela, da bo muca imela svoje stranišče, hrano, ležišče in nekaj igračk za kratkočasenje, bo čisto lepo živela s tabo. Muce pretežni del dneva prespijo, vso človeško odsotnost pa s cartanjem in igro nadoknadijo, ko se vrnemo domov. Še lepše jim je seveda, če so v paru, takrat se kratkočasijo druga z drugo. če te o sobivanju z mucami zanima kaj več, vabljena k ogledu "mačjih" strani na forumih:

mojpes.net forum

http://www.macji-svet.org/forum/index.php

http://www.pomagamo-zivalim.si/viewforum.php?f=27

PS: Večina muc mleko sicer rada pije, pa vendar imajo zaradi tega drisko (laktoze ne prenesejo), zato se hranjenje muc s kravjim mlekom odsvetuje (če pa tale nima problemov, pa naj ga pije, če ji je všeč). Veliko boljše je za muce kozje mleko ali pa fermentirani mlečni izdelki iz kravjega mleka (jogurt, kislo mleko ...). Dovolj bo, če ji boš ponudila kvalitetne briketke oz. mačje konzervice in svežo vodo.

Mojca

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

12. dec 2010 10:05

Se podpišem pod mamoF, manca51! Ne veš, kako je luškan, ko se počiš na kavč, pa pride mačica in ti prede v uho (ok, ok, ko ob petih zjutraj zahteva hrano, ni tolk lušten, ampak se da preživet)! Kar obdrži jo, preko dneva je lahko tudi zunaj (preberi ežojeve napotke za nudenje udobja zunanjim mačkam), pa je ne bo konec, po moje.

lp

cervus

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

12. dec 2010 11:03

manca 51, kot vidim, ti je ze mamaF svetovala, kaj naredi! Jaz bi samo se to pripomnila, da, ce jim ze das za piti kravje mleko , razredci ga z vodo, da ne bo tako mocno.

Moje muce hranim s surovim mesom, to prakticiram ze 10 let, potem, ko sem o tem brala na Internetu. Za moje muce bi vse naredila, tako jih imam rada, ampak v spalnico in kuhinjo nimajo vstopa. Ce bi bilo po moje, bi lahko prisle v spalnico, vendar je moz alergicen na macjo dlako in potem vso noc kiha ... v kuhinjo pa ne smejo zaradi higienskih razlogov

Odloci se za dve muci, da bosta imeli druzbo, ko te ni! Obvezno pa jih daj sterilizirat, ker bos (teoreticno) imela od ene muce v enem letu se kaksnih 20 zraven Potem pa se bos sprasevala, kam z njmi in jih ponujala vse naokrog, nekateri jih tudi na krut nacin pokoncajo, to se prakticira predvsem na dezeli ... Sterilizacija je sicer draga, cca 60 evrov, vendar ti prihrani veliko skrbi!

NE odloci se muce, ce si dalj casa odsotna in nimas nikogar, ki bi za njih ta cas skrbel!

lp Nena

Nena-morje

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

14. dec 2010 12:25

O , o, o , koliko postov in nasvetov ! Hvala vam ,punce in seveda tudi tebi multivitamin . Ne vem , zakaj si pomislil , da nimam rada muc , imam jih , še preveč . Sicer pa to ni prva muca pri hiši . Ko so bili otroci še majhni , smo imeli najprej enega črnega muca , ki je ravno tako prišel na obisk in potem ostal . Žal ga je povozil avto , ker pač živimo v bližini ceste . Potem je hčerka prinesla lepega , dolgodlakega muca , ki je živel samo v stanovanju . Bil je čudovit muc , res , samo govoril ni , razumel je pa vse .Vsi smo ga imeli radi in ko se je hčerka poročila in odselila , je seveda ostal pri meni . Dočakal je kar lepo starost , 14 let in vsem je bilo zelo hudo , ko je umrl . Takrat sem se odločila , da nobene muce več , ker se preveč navežemo nanjo in nam je potem preveč hudo . No , sedaj pa ta tretja - je že vedela , da je nebom pustila na cedilu , pa je prišla k nam . Glede hrane ni problem . Rada ima mleko, dajem ji alpsko , seveda razredčeno , brikete in meso . Res ni izbirčna . Lep dan še naprej , Manca manca51

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

14. dec 2010 15:44

Bravo Manca. Pravilna odločitev. janko1

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

16. dec 2010 7:13

temu se reče razvajenost klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti