8. okt 2010 10:02
Tudi jaz jem steak edino well done in samo well done.
naor
8. okt 2010 10:02
Tudi jaz jem steak edino well done in samo well done.
naor
8. okt 2010 10:18
E pa *ebiga. Se nisem mislil več oglasit, pa me nekak sprovocirate.
Recimo tako, če ste res ljubitelji pečenja na žaru in imate idealne pogoje za žar, torej ga uporabljate maksimalno, pa dajmo pogledat vaše izkušnje.
Recimo da je v Sloveniji primernih 6 mesecev za pečenje na žaru ( od maja do novembra, raje 5 ), to se pravi letno 6x4=24 krat letno lahko pečete na žaru. Predpostavka je, da hodite na šiht in čez teden nimate čas za žar, pa če ste mal ljubitelji kulinarike, morate jest tudi kaj drugega.. Od teh 24 krat bo sigurno polovica odpadla, bodisi zaradi slabega vremena, bodisi da greste nekam drugam jest.......... torej lahko na let pečete na žaru le 12 krat. Od teh dvanajstkrat, ne boste jedli sam steake, vsaj polovico, torej šestkrat, boste pekli kaj drugega, klasiko, čevapčiče, kotlete, piščance, ribe......... Torej, steake boste pekli šestkrat/let. Če predvidevam, da ste stari nekje okrog 40 let, do zdej ste goveje zreske lahko pekli maksimalno 20 let, torej skupaj enih stodvajsetkrat maksimalno, razporejeno na dvajset let. To so torej vaše maksimalne izkušnje. Če verjamete ali ne, nimate niti pol mojih izkušenj, razen tega je meni kulinarika hoby in delam vse, od testenin, sladic...................... do steak-ov.
Matr, sem pa skromn, ni kaj!
ežoj
8. okt 2010 10:36
Saj ni kvantiteta pot do uspeha, nekaterim pač tudi po dvesto spečenih steakih ne gre, nismo vsi za vse. Sam sem jih spekel veliko, veliko manj, ampak kot sem že zgoraj omenil, po desetem že veš kako in kaj. Kot pri vsaki drugi stvari.
neznan uporabnik
8. okt 2010 10:39
Moj sin je v prvo obvladal žar. Naravni talent, nimaš kaj
japaja
8. okt 2010 10:43
Naka Ežoj, statistika ne vzdrži. Kje pa piše da je peka na žaru možna samo pod milim nebom? Žari so lahko locirani tudi v prostorih, namenskih ali pa tudi kar v kuhinji. S tem se možnost peke poveča na kar, pomisli, na 365 X na leto. To pa je že neki, da si nabereš izkušnje in se z njimi močno približaš tvojim. Ali pa te celo prehitimo, saj ne uporabljamo termometrov. hedonist
8. okt 2010 10:46
Nekje leti perje, drugje luske, tule bo pa vsak čas začelo - kaj? Kosti?
Issi
8. okt 2010 10:49
In kje piše, da ežoj uporablja termometre, on IMA termometre, to pa še ne pomeni, da jih tudi uporablja.
.....................
rimljankaneznan uporabnik
8. okt 2010 10:53
No ja, pol se pa brez veze duva
japaja
8. okt 2010 11:02
zzak1977 je napisal/a: |
.... ampak kot sem že zgoraj omenil, po desetem že veš kako in kaj. Kot pri vsaki drugi stvari. |
Še po dvajsetem nisem vsega vedela kako in kaj, še danes me kakšenkrat preseneti
lp
mišzmoke
8. okt 2010 11:05
HAHAHA!!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bujta repa
Lazanja iz palačink