5. okt 2010 8:57
No povedali ste skoraj vse naj dodam le še nekaj drobcev. Predvsem se vse začne že pri nakupu stejkov. Če je meso od stare živali potem je jasno, da bo premosorazmerno temu tudi trdo. Starost tisti, ki se na meso spozna(mo) ugotovimo že po barvi. Vedno tudi opazujem mesarja, ko mi reže stejke sej če njemu gre nož težko skozi potem take zrezke obdrži ponavadi kar sam. Kot pravijo kolegi zgoraj, razno mariniranje, namakanje v olju in ne vem kaj še mesa zagotovo ne zmehčajo. Meso mora biti tudi pravilno uležano leprav sam ne maram, da je že ne vem kako dolgo zorjeno, imam rajši okus po sveže zaklani govedini. Vse to imejte pred očmi ko meso kupujete. Sam za običajne zrezke prisegam na križ. Ampak jasno, mora biti res križ in nekaj od tam okoli na približno. Ta del mesa je zame še vedno najbolj mehak, poleg pljučne, jasno, ki je na prvem mestu. O temperaturi je že vse napisano, solijo eni prej eni potem, ko je že meso pečeno , stvar navade in okusa bistveno ne vpliva na končni izdelek. T-bon je tudi meni eden od najboljših meskov, če pečem zubnaj na žaru, za notranje kuharije pa kot sem že napisal meso od križa. In to je to. Tudi tukaj velja pravilo manj je več, v osnovi moraš , ko ugrizneš v slasten košček mesa začutiti njegov okus, ne pa mešanico začimb in ne vem kaj še vse. hedonist