28. sep 2010 16:43
Pravkar brskam po tisti zeleni brošurici, z naslovom Varna starost za vse generacije, ki je bila menda dostavljena v vsa gospodinjstva, pa skočim vmes še malo na forum kulinarikov in vidim, da je tema o medsebojnih odnosih še kar živa.
Osebno nimam posebno slabih izkušenj z ljudmi. Ravno obratno, bi rekla.
Sem pa nekoč prebrala, da se ljudje znajdemo običajno v sredinah in med ljudmi, od katerih se moramo še kaj naučiti. Da so tisti, s katerimi imamo pogosto opravka, pa nam niso simpatični in nas svojim vedenjem znajo spraviti tako ob živce, da imamo zaradi njih pokvarjen ves dan, le naše ogledalo. Da moramo to, kar nas moti na drugih, odpraviti pri sebi... Ne bom dalje o tem, ker sem to res samo nekoč nekje prebrala.
Tale izjava se mi je zdela zanimiva. Da starejši ljudje, seveda so to pretežno upokojenci, da ti so pa jezni na ves svet, menda zato, ker se zavedajo, da bodo kmalu umrli. In zato svoje frustracije sproščajo kjer jih lahko (na tamladih menda).
Ja seveda bodo slej ko prej umrli. Potem bo pa kar zabavno, ko bodo sami mladi ostali, pa upokojencev menda, tudi takrat več ne bo, pravijo.
zeta