20. sep 2010 21:52
Mi imamo ta model eno leto in smo zadovoljni. Pod sedežno gre, če je dovolj visoka, naša ni. Pod posteljo pa gre in je super, 1 x tedensko ga spustim in prahu NI (imam alergijo na hišni prah). Po kotih posesa normalno. Imamo samo en tepih in še ta ima zelo dolge nitke in moram priznat, da ga ne posesa dobro. Šele, ko imaš ta sesalec vidiš, da se prah in umazanija nabirata vsak dan, čeprav jo sploh ne vidiš. Na začetku smo ga nastavili, da se je vsako jutro vklopil in začel sesat. In vsak dan je imel nekaj smeti v zbiralniku smeti. Pa čeprav samo prah. Res, ne moreš verjet. K temu modelu dobiš 3 svetilnike/navidezne zidove. Ti pomagajo, da sesalcu omejiš območje sesanja, saj, če ima preveliko območje, posesa slabše oz. porabi veliko več časa in se lahko vmes že izprazne. To pa zato, ker je njegova sesalna pot za nas, ljudi, čisto prezapletena . Če ga gledaš, se ti zmeša in bi najraje za njim z metlo pometal . Ampak, po njegovi logični poti vse posesa, kot je treba. Če mu zmanjka poti (npr. stopnice navzdol), se ustavi in zavije drugam.
Navidezni zid prepreči roombi, da "prestopi" navidezno mejo, navidezni svetilnik pa sesalcu omogoči, da ko konča s sesanjem enega prostora, nadaljuje sesanje naslednjega prostora oz. območja.
Ko roombi začne zmanjkovati moči (beri je baterija že skoraj izpraznjena), sam najde svojo polnilno bazo, se tja odpelje, priklopi in polni. Če je izven območja polnilne baze (npr. v drugem nastropju), se ustavi tam kjer mu zmanjka baterije in počaka na lastnika, da ga priklopi.
S tem modelom pride tudi daljinski upravljalnik. Nekaterim se zdi neuporaben, meni pa je všeč daljinsko vodenje, je kot vesoljska ladja, ki čisti . Daljinca uporabim, npr. pri stopnicah, za katere je roomba preširoka, zato jih pometem in roombo potem ročno usmerjam, da posesa smeti ali pa pritisnem gumb, s katerim se roomba vrti v krogu do premera 1m in nazaj.
Kot vidiš, sem po enem letu sem še vedno navdušena, je naš družinski član in včasih se celo pogovarjam z njim . Priznam .
Lp, Asja