20. nov 2010 19:16
Leda, o barvnih tipih se je ta forum izlrpno pogovarjal lani v tem času. Diskusijo najdeš v rubriki Moda v temah "pre-fall oblačilni report" in "jesenski oblačilni report" Vendelina jr.
20. nov 2010 19:16
Leda, o barvnih tipih se je ta forum izlrpno pogovarjal lani v tem času. Diskusijo najdeš v rubriki Moda v temah "pre-fall oblačilni report" in "jesenski oblačilni report" Vendelina jr.
20. nov 2010 22:44
Vandelina, tole sem mislila: Ko se bo diskusija nadaljevala, bomo še kakšno rekle o dobrih barvah in kako iz vijola preiti v indigo modro in kobalt modro in kako uporabiti petrolejsko zeleno.>Vendelina jr.[/citat] Tole me zanima in citat sem izrezala iz začetka tega Oblačilnega reporta. Ste tudi o tem že kaj debatirali? leda2
20. nov 2010 23:09
[citat=--leda2--]Vandelina, tole sem mislila: Ko se bo diskusija nadaljevala, bomo še kakšno rekle o dobrih barvah in kako iz vijola preiti v indigo modro in kobalt modro in kako uporabiti petrolejsko zeleno.>Vendelina jr.[/citat] Tole me zanima in citat sem izrezala iz začetka tega Oblačilnega reporta. Ste tudi o tem že kaj debatirali? leda2[/citat] Imaš srečo, da pečem in medtem, ko je pečica zagnana, pogledam, kaj se tule dogaja. Tale o prelivanju iz vijola v indigo in kako se uporablja petrolejska.....je bila mišljena takole: zadnjih nekaj let se pojavlja veliko vijola oblačil. V trgovinah je več vijole, kot bi bilo smiselno. Ker pa je vijola barva tako značilna (in se točno ve, v katerem letu je bila moderna), je s takimi oblačili križ, ker čez dve leti, ko so še čisto korektna, človek ne ve, kaj bi počel, ker v bistvu vpijejo svojo letnico. Zato je strateško pametno, da začnemo iskati barve, ki nekako odstopajo od "najbolj moderne barve" in si tako oblikujemo oblačilni fundus za "barvni izhod". Poleg tega vijoličaste barve večini belk tako ali tako ne pašejo najbolj. Oziroma zahtevajo dodatne doze dodatnega pudra, bronzatorja in kar je še tega. Jesenskim barvnim tipom pa niti to zelo ne pomaga. Za vse te situacije - in za izhod iz "vijola barve" in za tipe, ki jim ta barva ne gre najbolje, je potem rešitev v tem, da iščejo barve, ki so blizu. In indigo modra barva je lepa barva, k jo barvni tipi belk nekako bolje nosijo. Zlasti v kombinaciji z zlato. Drug način za izhod iz vijole je, da se vijoli doda modra barva in se potem iščejo kosi v barvi slivove meglice in potem vedno bolj v modro smer. Petrolejska barva je pa rešitev predvsem za tiste, ki imajo rade zeleno barvo. Ali pa morda nimajo tako rade zelene barve, pa imajo oči zelene barve. Namreč, zelena barva je lepa, ampak če pretiravamo v total looku z zeleno, si ne naredimo usluge. Olivno zelena v total looku daje vtis vojske ali gozdarstva (z vsem dolžnim spoštovanjem do obeh dejavnosti), in ta vtis v mestu, pisarni, v vsem kolikor toliko civilnem in neuniformiranem ni najboljša izbira. Tudi je hudičevo težko narediti nekaj elegantnega iz olivno zelene barve (na tem izpitu je zdrsnilo celo prvi ligi oblikovalcev, ko so delali sezono pomlad poletje 2011, o čemer bomo govorili čez kake tri mesece), za zvečer pa ta barva sploh ne funkcionira. Pač pa funkcionira petroljesko zelena. Ki ima to srečo, da je zelo prijazna do vseh barvnih tipov. Petrolejsko zelena je tako prijazna barva, da funkcionira za skoraj vsa oblačila pogojno se jo da prenesti tudi na hlačnem kostimu) in se tudi lepo kombinira tako s črno, rjavo in modro in seveda zlato (jasno, če se kombinira, se kombinira tako, da sta dve barvi in nič več). Toliko, sedaj je pa pečica končala. Vendelina jr.
21. nov 2010 11:27
Vijolična in sorode barve (če imajo moder podton) so moje najljubše se v njih dobro počutim, pa če so modne ali ne. Res pa je, da se vanje ne oblečem od glave do pet, ampak jih kombiniram z bolj nevtralnimi ali z jeansom. Petrolejsko zelena pa je zame nekaj novega, ampak ugotavljam, da je zelo uporabna in se mi zdi, da res vsakemu paše. Upam , da se je kaj dobrega speklo! leda2
22. nov 2010 7:20
Ojoj te barve ... zdaj gruntam kako zgleda petrolej ... zadnjič se dva dni nisem mogla spomnit, kako se reče bakreni ... Čarli08
22. nov 2010 11:27
Po moje (in tudi striček gugl mi je pritrdil ) izgleda petrolej zelena nekako takole: http://www.google.si/images?hl=sl&source=imghp=
lp
cervus
22. nov 2010 11:32
Košuta je napisal/a: |
Morda katera ve, kje pri nas kupiti takšne in podobne nogavice? http://www.urbanoutfitters.co.uk/content/ebiz/urbanoutfitters/ Hvala Košuta |
Ne vem, ali si jih že kupila ali ne...danes sem zelo podobne videla v Nami v pritličju.
LPsaša
saša
23. nov 2010 8:49
Spagon, vem, katere imaš v mislih, saj sem jih že v soboto dopoldne našla točno v Nami. Jih tudi ni bilo mogoče zgrešiti, ko imajo pa tako lepo razstavljene. Hvala za prijaznost
Košuta
25. nov 2010 7:56
Ogledano imam malo modro oblekco, ki mi stoji kot ulita in v njej ne zgledam 10 let starejša - to se mi namreč dogaja v večini t.i. malih oblekc. Je iz mehko padajočega jeseyja, ki lepo objame telo, a se nanj ne prilepi, problem pa je v tem, da je brez rokavov. Kako in s čim naj tako oblekco kombiniram? Če dodam še jakno v modri barvi, sem spet kot stara mama, v jakni drugih barv oblekca ne pride do izraza. Prosim, svetujte.
25. nov 2010 9:34
Andrejka, praviloma je sicer tako, da če nimamo dveh-treh stvari za zraven že doma, zadeve ne vzamemo. Ampak včasih si pa lahko privoščimo izjemo. Če ti je tista oblekica tako všeč, jo kar kupi. Čaka nate. Ko bo v domači omari, boš pa kar naenkrat okoli sebe in v trgovinah videla maso dobrih stvarih za kombiniranje.
Na primer:
Moder blazer, v katerem "zgledaš kot stara mama", samo če okoli blazerja dodaš kak pas (modro-zlat ali pa zlat) boš pa zgledala kot "tvoja hči". Te pa opozarjam, da je moder blazer treba dlje časa pomerjati (enako kot črnega) in ko najdeš dober kroj, gra tista stvar na čisto vse... skoraj. Morda še nisi našla dobrega kroja.
Potem si daš na seznam kosov, ki jih moraš imeti in ko kaj takega najdeš, kar kupi, sezona gor ali dol in sicer: krakta jaknica v zlati barvi in kratka jaknica v srebrni barvi (po možnosti bo casual kroj, samo stvar se mora svetiti, ko jo vidiš, itak veš, da je ta prava), jaz sem en kos tako našla, enega pa še ne, ampak enkrat ga že bom..... Ta dva kosa potem človek lahko kombinira z več-ali manj vsem, kar ima v garderobi.
Če misliš, da "deluješ 10 let starejše" - velikokrat tak občutek naredi napačna frizura in mejkap. Še največkrat napačna frizura (celo večkrat kot ne-najbolj-posrečeno-zložena- oblačila). Kdaj si zadnjič spremenila frizuro?
Vendelina jr.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači Ferrero Rocher
Pijana Kokoš