2. mar 2011 12:05
Se načeloma strinjam z JanisJoplin, sploh glede teflona. Res pa je, da se da kupiti izjemno kakovostna posoda po sistemu AMC ali Zepterja, le da je znamka manj zveneča in se ne kupuje le pri predstavnikih, pač pa se najde v nekaterih specializiranih prodajalnah. Govorim o kvaliteti jekla oziroma uporabljenih materialih, debelini dna in podobno, kar je bistveno. Mene pač pokrovke in podobna dodatna šara ne navdušujejo kaj prida in že 12 let kuham v tej posodi in je prav tako enaka kot ob nakupu, nič izrabljena.
Na nekaterih predstavitvah posode AMC ali podobnih znamk, ko prodajalci (oprostite, zastopniki) pojasnjujejo gibanje pare, hlapov in kaj vem česa vse v posodi, kar da je pomembna prednost te posode, pa
jih zlahka zmede kak zgolj površen poznavalec fizike (bila namreč na nekaj predstavitvah in je bilo kar zabavno).
Teflon pa uporabljam pri peki mesa oziroma zrezkov, sem tako pač navajena in me nič drugega doslej ni prepričalo. Ne rečem, da je moja opcija najboljša, navdušencev nad AMC in Zepter posodo je dovolj, a meni pač ustreza, kot sem napisala.
Mamamia
mamamia