28. okt 2011 12:23
Moj domači test AMC posode s SQ pokrovom, ki mi jo je prijazno posodila žlahtnica, je pokazal, da je posoda AMC sicer vrhunska, nisem pa ugotovila nobene prednosti pred mojimi ekonom lonci. Čas kuhanja (goveja juha, krompir v oblicah) je v obeh enak, meso brez maščobe tudi lahko pečeš v obeh; v bistvu na način, kot so ga pekli na predstavitvi AMC posode gre skoraj v vsakem piskru z debelejšim dnom- lonec razgreješ, nanj položiš meso, pokriješ, takoj zmanjšaš ogenj in počasi cmariš do mehkega. Na AMC predstavitvi so dodali še sočno hruško, da se ne bi slučajno kaj pripalilo, ampak gre lepo tudi brez dodatkov. Zelenjavo v sopari pa je zmogel že moj stari EMO ekonom. Pomembno je tesnjenje pokrova, ki je pri SQ pokrovki odlično, vendar tudi moj ekonom nič slabše ne dihta.
Res, da je bil test narejen brez prisotnosti predstavnika AMC, bi bilo pa zanimivo organizirati eno predstavitev, kjer bi se pri enakem načinu priprave hrane AMC posoda pomerila z mojim domačim, precej cenejšim postrojenjem.
Žlahtnica je s svojo AMC posodo zelo zadovoljna, jaz s svojo (non-AMC) prav tako in upam, da bova srečno kuhali do konca najinih dni.
Zaključek si bom pa kar sposodila (kot sem si posodo):
mamamia je napisal/a: |
Jaz ne delam antireklame, daleč od tega, nič nimam zoper to posodo, ampak se pač ne navdušim. In tudi jaz navajam zgolj dejstva. |