Grčija

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

15. jun 2010 18:43

ono je napisal/a:
Lep pozdrav tudi midva z ženo greva letos z avtom na Lefkas in mislim,da bo zelo prijetno ,lani sva šla z trajektom na Krf in bilo je zelo lepo in sva bila navdušena.Ko sem bil mlajši smo šli s prijatli in starim avtom do Beograda tam smo vzeli vize in potem naprej do Makedonije in nato Grčije,tam pa smo prevozili vso celinsko Grčijo in tudi nekaj otokov s sporazumevanjem ni bilo nobenih problemov tudi lansko leto ne Grki se potrudijo,da te razumejo in tudi nekaj Slovenskih besed znajo,na Hrvaškem tega ne doživiš nikoli ,so pa Grki neverjetno prijazni hrana je odlična in obilna cene ugodne.Lahko pa si ogledate oddajo na Srbski televiziji RTS v nedeljo okrog poldneva v odaji SAT prvi program relacija BEOGRAD KRF, Pšiljam pa oddajo relacija Beograd Tasos lp. http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/720 ono

Hvala 100x

Z zanimanjem pogledal reportažo in moram rečt da sem še bolj navdušen..

Escada

sasah  

član od: 15.7.2008

sporočila: 43

15. jun 2010 18:54

Zdravo, z družino in avtodomom smo potovali preko Hrvaške,Srbije, Makedonije. Tam smo se ustavili na Ohridskem jezeru, kjer se splača ogledati njihove plaže in razne znamenitosti. Veseli so nas in komaj čakajo na slovensko tablico. POt smo nadaljevali na Lefkado IN Kefalonijo. Lefkada je s celino povezana z mostom / beri odslužen trajekt/ , če pa nameravate pot nadaljevati na Kefalonijo si raje že po netu rezervirajte trajekt. Pa še nekaj.......ne potujte v avgustu. POleg množičnega dopusta Grkov se tja vsujejo tudi trume Italijanov s trajekti. Sasah sasah

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

16. jun 2010 13:45

Medva se odpravljava na svetovno prvenstvo v košarki v Istanbul z avtomobilom.Meni se je zdelo to na koncu sveta, pa še z avtomobilom.Zdaj,ko prebiram te vaše zanimive dogotke se že veselim.Ni samo avijon,prevozno sretsvo na teh razdaljah,ampak moraš to sprejeti avanturistično.Ker bodo tudi naše turistične agencije prisotne v Isanbulu, se bomo glede zgodovinskih znamenitosti poskušali priključiti.Je že kdo potoval v tej smeri in lahko kaj pove o svojih izkušnjah dididala

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

17. jun 2010 7:32

dididala, pa imata vstopnice za košarko že rezervirane - baje jih ni več mogoče dobiti.

lp

robida

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

17. jun 2010 7:40

Jaz sem bila 2x z avtom v Istanbulu, pot je čisto OK. približno do Niša je avtocesta, naprej navadna, vendar dokaj vzdrževa, prav super v primerjavi z Bolgarijo. Ta je nekaj prav posebnega. Ni ti čisto jasno, zakaj je B. v EU. Nekaj malega v osrednjem delu ima celo avtoceste, gorivo je slabo, zato pazita, kje tankata, NIKAKOR pa ne tik pred mejo, na izhodu iz države. Ko prideta v Turčijo, bosta prijetno presenečena. Potem imata do Istabula še kake 3 urice, po 3-pasovni avtocesti.

Istanbul je pa vreden ogleda, tako stari del, ki je zgodovinsko izredno bogat, kot novi azijski. Če bi uspela priti v marino in na Bagdad street, bi se počutila kot na elizejskih polj. v Parizu. Je pa res, da tja turisti težko najdejo pot.

lp

robida

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

17. jun 2010 8:01

Ne vstopnic nimava,baje da so jih začeli šele prodajati,bom preverila stanje !! dididala

sinjikit  

član od: 6.11.2009

sporočila: 14

17. jun 2010 8:52

Kalimera.Glej kot lahko razbereš iz odgovorov je pot že iz Slo.zanimiva in bolj ko greš proti jugu bolj je zanimivo seveda tudi bolj te hočejo obrat za denar seveda če se pustiš.Torej enostavno ,če greš v severni del Lefkas,Krf se greš čez Albanijo pa fino se lahko spustiš do peleponeza,če pa greš severno vshodni del proti halkidiki pičiš čez Srb.,Make.seveda laho pa greš proti Atenam pa polej na otoke že umes maš nekaj kombjnacij za otoke.....najbolje pa je krog, da se vračaš čez Albanijo. Drugače pa je najhitreje,najceneje,najmanj stresno, da si najdeš ugodno ponudbo pri kaki agenciji pri nas ali pri sosedih (A)dober hotel+let prdlagam ti kreto,ker je velika in super za raziskovanje najdeš ugodno renta car in se na izy svalkaš po otoku.Renta car se da najet res zelo ugodno in tako nimaš nobenih skrbi samo plaža,pupat,papat kaj lepega pogledat. Seveda pa je z avtom v Grčijo doživetje 1A sploh za nas kulinarike samo flegmatik moraš bit,ker ko te policaj gleda v oči pa ti laže,da si prehito paljal ti se mu pa smeješ pa ga povabiš na pjačo se ti lahko veliko zgodi, dobrega al pa....premisli.......lp in kalotaxiri sinjikit

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

17. jun 2010 10:12

Bila sem z avtom v Grčiji, v Solunu in na Halkidiki, še prej smo potovali po Srbiji in Makedoniji. Vse je bilo super, edini problem je bil v Srbiji, natančneje na njihovih avtocestah. Ko smo prišli do prve cestninske postaje, ni bilo tam nikogar, vse je izgledalo opustošeno, prazno. Smo se ustavili, pogledali, klicali, ker ni bilo nikogar smo šli naprej. Nakar smo prišli čez nekaj ur do naslednje cestninske postaje, kjer naj bi plačali cestnino. Ko smo rekli, da nimamo listka, ker na prejšnji cestnini ni bilo nikogar, ki nam bi ga dal, so rekli da to pa ni res in da moramo plačati celotno cestnino srbskih avtocest. Nekaj smo se še bunili, potem je rekel gospod v kučici, da nima časa, da naj plačamo 50 eur (gladko si je izmislil neko cifro), ali pa bo klical policijo. Jasno smo plačali, on je verjetno denar pospravil v žep, mi pa smo nadaljevali pot in si zaradi tega dogodka nismo pustili pokvariti dopusta. Na Balkanu pač moraš kdaj pa kdaj računati tudi na take situacije

saša

carli  

član od: 17.11.2006

sporočila: 59

17. jun 2010 10:48

Mi smo potovali v Grčijo leta 2006 in sicer za dol s trajektom Anek Line iz Venecije do Ingoumenitse (Grško pristanišče pri Albanski meji), potem smo prepotovali celo celinsko Grčijo in Peloponez, za nazaj pa šli čez bivšo Jugo. Bilo je super. Leta 2008 smo šli v Turčijo, čez Hrvaško, Srbijo in Bolgarijo. Prepotovali smo celo Turčijo, za nazaj pa čez Makedonijo, Albanijo, Črno Goro. Tudi to potovanje je bilo super doživetje. Mi smo sicer potovali z motorji, nismo pa nikjer doživeli nič slabega, ne s policaji, ne na cestninskih postajah, ne na mejnih prehodih, kaj šele z domačini, ki so povsod zelo prijazni in ustrežljivi. Res so ceste po Bolgariji slabe, po Albaniji še slabše, ampak daleč od tega da ne bi šlo. Je pa to ena res zanimiva izkušnja. Sem pa od drugih že slišala, da so se v teh krajih znašli v kakšni neprijetni oz. smešni situaciji (odvisno pač, kako jo kdo vzame) ampak to je na potovanjih potrebno vzeti v zakup, zgodi pa se ti lahko kjerkoli. Važno je, da se gre na pot dobre volje in polni optimizma carli

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti