Čas je za nogomet!!!

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

28. jun 2010 13:00

MamaF, ne cvilimo samo punce okoli fuzbalerjev, ta vikend sem v živo doživela nekaj podobnega tudi z moške strani. Namreč iz JAR se je vrnil kolega, maser naših nogometašev (auč, takoj bi zamenjala z njim!!!) in s sabo prinesel dres Miša Brečka, podpisan s strani vseh nogometašev, ene hlačke in še en dres ne vem katerega našega nogometaša že, kopačke Valterja Birse in morda še kaj in potem na welcome žuru delil to svojim moškim kolegom. Kaki kriki in vzdihi veselja, pa to ni za verjet, kaj takega redko vidiš.

Malo sem jim fouš, zlahka bi imela doma eno majčko Valterja Birse recimo...

saša

Amanda Angelic  

član od: 11.3.2010

sporočila: 172

28. jun 2010 13:08

mamaF je napisal/a:
Ampak, punce, tudi jaz sem se drla, če bi imela 25 let manj, bi pa še cvilila, ker Birsa in mali Matavž sta v živo taka cukra, da kar ne mor'š, da ne bi - wiiiiiiiiiiiiiiii

Mojca
Valter je pa bil moj sošolec v srednji šoli, ampak me žal ta vikend ni bilo doma, da bi ga šla pozdraviti Očitno ste se imele lepo na sprejemu lp, AA Amanda Angelic Sporočilo je spremenil(a) Amanda Angelic dne 28. 2010 13:09

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. jun 2010 13:54

Punce, počasi prihaja faza, ko velja razmisliti o idealni enajsterici tega mundiala - po kriteriju fotogeničnosti, da se razumemo. To, katere pozicije kdo igra, to ni važno, ta pravi nogometaš mora itak znati igrati na vseh pozicijah. Moj predlog: na gol Samir Handanovič, potem definitivno v repko še Marquez in C. Ronaldo, pa Drugba Torres je trenutno pri meni še na rezervni klopi, pa še med ganskimi čokoladicami je treba pogledat..... No way, da bi v to ekipo uvrstila kakega Argentinca (tam so verjetno delali selekcijo med grdimi in ta najbolj nefogenični so šli med nogometaše). Skratka, dajmo napolnit to fotogenično repko....ker več glav več ve. Prav tako je tudi odprto tekmovanje za najbolj seksi selektorja Vendelina jr.

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

28. jun 2010 14:05

Predlog se mi zdi zelo na mestu

 

Moj skromen prispevek k enajsterici:

Obramba - Fabio Cannavaro.

In seveda John Terry (pri bogu, da njemu pa vse odpustim -  tudi če se bo kdaj izkazalo, da je namesto Očka leta v resnici Mamica leta). Škoda, da gre domov. Terry je bil namreč edina micena svetla pičica po porazu naših z Angleži.

Napadalec je pa naš: meni je Novaković prave sorte kaliber. 

Od selektorjev pa ne morem glasovati, ker Mourinha ni na mundialu.

 

Bom kar nehala, da me ne bo preveč zaneslo

Košuta

Sporočilo je spremenil(a) Košuta dne 28. 2010 14:16

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

28. jun 2010 14:36

Mojih 11 in rezerve

Samir Handanovič v vrata, rezervi Iker Casillas in Victor Valdes

obramba Fabio Cannavaro, Gabriel Heinze in Gerard Pique

V sredino grejo Yoann Gourcuff, Frank Lampard, Kaka, Florent Malouda in

David Silva, ki pomaga

napadalcem: Fernando Torres, Roque Santa Cruz, Nicolas Anelka

Kot selektorka vzamem na prvenstvo še Nuno Gomesa in Raula, reprezentančno žal že upokojena, a zaradi neprecenljivih izkušenj nikakor ne smeta manjkati.

Selektorka sem jaz in nihče drug. Če mi že mora kdo pomagati, so lahko to David Beckham, ki  itak poškodovan sedi na klopi, morda kamerunski selektor Paul Le Guen in pogojno nemški Joachim Löw.

 

saša

Sporočilo je spremenil(a) spagon dne 28. 2010 14:38

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

28. jun 2010 14:42

Zdaj razmišljam, da bi lahko v svojo reprezentanco vključila še mladega Reneja Krhina. Fant ima komaj 20 let, a že kaže velik potencial!

[url=http://www.Slikomat.com/slika/4445304.htm][/url]

 

(spominja me na teniškega asa Rafa Nadala)

saša

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

28. jun 2010 14:55

Meni je pa tole nekako hecno in "mimo". Kot nekakšno štuljenje žensk v zadnje oaze moškega sveta, brez smisla, brez poznavanja bistva in osnov, nekako na silo, s simulacijo moškega pristopa s kakšnega drugega področja. Sesti pred ekran ob nogometni tekmi in opazovati mišice in frizure (kaj več že težko opaziš) igralcev...?!? V bistvu še bolj čudaško, kot ženska odbojka na mivki pri moških - tam je vseeno čas in prilika za ogled telesca v minimalkah. Ampak svoj čas se je govorilo, da so vizualni moški, ne ženske. Nogomet je vseeno malo več kot to. Bi bilo zato kar lepše, če bi ga prepustili moškim in tistim ki gledajo tekmo. Lisa

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

28. jun 2010 15:11

Ne vem za druge, govorim zase. Jaz gledam fuzbal natanko tako kot moj moški. In vem da ga obvladam prav toliko kot on, z vsemi ofsajdi, prečkami, čošaki, projektili in ostalimi zadevščinami. Ob polnoči vem povedat kdo je zmagal prvenstvo pred štirimi leti in kdo leta 1966. In ko me ob treh ponoči zbudiš, vem naštet prvo enajsterico Chelseaja, Slovenske reprezentance in vse španske napadalce. Razlika med mano in mojim fantom je samo v tem, da se meni kakšen od nogometašev tudi vizualno dopade in to tudi naglas pokomentiram oz. pokomentirava skupaj. Zakaj da bi bilo to slabo?

Nočem da bi vse zgoraj našteto zgledalo kot da se hvalim, pač fuzbal je ena od stvari, ki jih zares obvladam. Zato sem tudi načela to temo na kulinariki. Ker je svetovno prvenstvo globalno gledano en zelo poseben dogodek, to je mesec fuzbala, piva, živčnih tekem, lepih golov in ja, tudi postavnih fantov.

 

saša

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. jun 2010 15:11

Lisa, tole je čisto veselo žensko komentiranje športa. Stanje duha, ki bi mu rekli:Sex in the city meets soccer. Se žensko oko veseli, ker pač 22 dečkov uro in pol teče gor in dol. Plus, za desert so še sodnikovi podlajški, podaljši za pol ure....in na koncu še enajstmetrovke, kar skupaj znese korektni dve uri! Saj so tudi drugi športi, ki jih rade pogledamo. Recimo, ko tče Bolt v osnovni hitrosti ali v počasnem posnetku......samo tega je hitro konec, medtem ko nogomet dolgo časa traja. In nobeden (ne glede na spol), nam te zabave ne more vzeti. Naj moški v svojem moškem svetu diskutirajo taktiko in zaplete neke tekme pred n-leti v 23. minut - to znajo - datum kakšne obletnice jim pa vedno znova dela težave. Ampak, kot sem rekla, me moškim čisto lepo prepuščamo njihove nogometne diskusije. Se sploh ne trudimo, da bi z njimi diskutirale o strategiji in taktiki nogometa (like, who cares).Me imamo itak svoje. Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

28. jun 2010 16:22

@Spagon, perfekten izbor, se zelo strinjam. Sama bi v tvojo ekipo z veseljem vtaknila še Xabija Alonsa za sredino, pa  meni nadvse simpatičnega Davida Villo v napad, pa brez Bastija (Schweinsteigerja tudi ne bi ostala. Pa da ne bi bilo vse preveč kičasto, bi si v napadu sposodila še Petra Croucha, aja, pa Riiseja za rezervo na sredi sem skoraj pozabila

In če bi mi na klopi pomagala Slaven Bilić in Pepp Guardiola, zraven pa z iskušnjami še upokojeni Oli Khan ... ahhh, kako ne bi bil rezultat čisto nič važen

 

@Lisa, ne sekiraj se, saj nihče ne pravi, da bi morale biti vse teme vsem enako blizu in všeč. Nekatere tule na forumu smo pač malo "upaljene", hkrati pa se rade smejemo, tudi na svoj račun. In včasih načnemo kakšno temo tudi samo zato, da se zabavamo! Če bi si želele "resnih" nogometnih diskusij, bi za to uporabljale specializirane športne forume, brez skrbi

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti