Mygrace
sporočila: 6506
9. okt 2012 15:48
Kar se tiče čiščenja gob na licu mesta...pred leti, ko sem bila še....no, ni važno, sem nabrala eno košarico prekrasnih golobic, so me presenetile, nisem imela ne nožka, ne košarce in sem jih pač populila...
...potem smo šli na čaj, pa na kavo, pa na šnicel.....
doma sem vse skup vrgla proč...med našo turnejo so si črvički privoščili totalno žurko, preluknjali in na pol pojedli našo večerjo...
Kaj hočem povedati? Če gobe očistimo na licu mesta, imamo doma bistveno manj dela, pa tudi črvov ne nosimo domov. To je ekonomski vidik. O nravstvenem je bilo povedano že dovolj. Če dobro pomislim - še premalo!
Mrtvaških trobent ne moreš zamenjati z nobeno drugo gobo...morda s sivo lisičko.....no, nikakor ne z nobeno strupeno.
Glede na to, da se mrtvaške trobente nahajajo v kolonijah, jih ni pametno porazirati do konca..jih ne bo ankol več tam, kjer so še do včeraj bile.
Je pa sicer to zelo aromatična goba, zelo primerna za sušenje. Zdrobljena v prah je nenadomestljiva v visoki kuhinji.
Pri nas jo uživamo v izdatnejši obliki, v musaki, mmmmmmmmmmmmmm..................
Mygrace