10. apr 2010 17:32
naor je napisal/a: |
Mi smo pa svakinji dali vrtnega palčka, čeprav sem sama nemočno opozarjala, da ona sovraži palčke.Ne, pa ne, to je dober štos so odgovarjali ta pametni.Rezultat je bil obdarovankin dolg nos, postavila ga v najbolj skrit kot vrta, kasneje ga je na sivo prebarvala, končno pa ga je nekomu podarila.To je bil torej naš vele štos.Osebo je treba dobro poznati, da zažge.Tudi možu so obesili prometni znak z omejitvijo in ga zaklenili.Tak je moral z veselo družbo korakati čez Zmajski most.Bil je tako besen, da ga še nisem videla takega. naor |
Mi smo tudi prijatelju vrtnega palčka podarili, samo da so pri njih doma umirali od smeha zaradi tega kičastega vrtnega okrska, nihče ni povesil kljuna ali se delal užaljenega. Ni pa žena pustila, da bi ga imeli na vrtu, pa si ga je prijatelj dal pod stopnice in ga gledal, ko je ven hodil kadit.
Ampak vsak ne razume heca, četudi ne gre za ta pravo oziroma zaresno darilo (ta naš palček to ni bil, enako kot tista živa kokoš ne, to so pač heci, ki si jih naša druščina redno privošči, prava darila pridejo na vrsto za tem).
Enkrat smo enemu za okroglo obletnico (50) kupili svileno pižamo in mizico za v posteljo, en skupina pa mu je kupila en tehnično drag pripomoček za neko elektronsko zadevo. Končalo se je tako, da je to "tehnično" darilo sicer odvil in se zahvalil, pižamo (s kratkimi hlačami je bila) pa si je kar oblekel in bil v njej ves čas piknika, jedel pa z mizice za v posteljo ...
Ampak, kot sem rekla, vsak ne razume heca, zatoje treba upoštevati navade in pričakovanja slavljenca, ne pa pripraviti tistega, kar je zgolj nam všeč, za slavljenca pa ne vemo,kako bo reagiral.
Mamamia
mamamia