5. mar 2010 10:05
V bistvu mi sploh ni jasno, od kje toliko agresije do drugače mislečih, brez da bi sploh kdo prisluhnil tudi drugi strani. Dejstvo je, da če imate težave na fizični ravni (torej na telesu) MORATE najprej do zdravnika oz. do uradne medicine. O tem sploh NI debate. In ne samo iti najprej do zdravnika, ampak ves čas zdravljenja sodelovati z njim. In ko vas uradna medicina pregleda, opravi preiskave, da zdravila ali karkoli drugega, je dobro, da poskrbite tudi za vašo drugo stran - nismo samo fizično telo in če hočete resnično ozdraveti, boste morali nekaj spremeniti v svojem življenju, ker očitno delate nekaj proti sebi. To lahko naredite sami ali pa poiščete pomoč nekoga drugega - jaz bi predlagala nekoga od komplementarne, ne pa od alternativne medicine. Tukaj je bistvena razlika. Dejstvo je, da raka (in drugih bolezni) NE ozdravi niti zdravnik, niti zdravilec. Ozdravi človek SAM, takrat ko se ob pomoči OBEH - tako zdravnika kot zdravilca sproži v njem proces samozdravljenja - in to ne pomeni, da človek ozdravi, če je pasiven, ampak je on glavni v tej zgodbi. Torej je treba kar prečekirati svoje življenje in videti, kaj delamo v nasprotju s seboj. Ker je tukaj govora o mamografiji: ženske, boste čakale, da vam najdejo kaj na mamografiji (da se razumemo, to je samo diagnostika, s to metodo vam ne morejo ničesar preprečiti) ali pa boste začele ŽIVETI že prej? Se boste v življenju naučile reči besedo "NE"? Se bost postavile na prvo mesto? Boste poskrbele najprej zase in potem za druge? Ker če boste ve brez moči in bolne, tudi drugim okoli sebe ne boste mogle dati nič. Se vam ne zdi, da bi se splačalo narediti stvari zase že zdaj in ne čakati na diagnozo?.. Zdaj me sicer lahko linčate, ampak jaz še vedno razmišljam na način, da ima človek več šans za ozdravitev, če se posluži hkrati uradne in komplementarne medicine. Lp, M.