4. mar 2010 8:00
Še moja izkušnja. Na mamog. sem bila trikrat, prvikrat po 6 mesecih, ko so mami odkrili raka in od takrat naprej na 18 do 24 mesecev. Ja , glede bolečine pri mamografiji je pa tako: prvih dvakrat kot pravite, zelo neprijetno, na meji bolečine, nazadnje pa hudo, da najraje ne bi več šla. Bolečina je bila tako neznosna, da so mi solze same tekle, tudi besede nisem rekla tehnici, ker nisem mogla nič, tudi govorit ne, komaj sem se odvlekla v kabino. Na pregledu pri zdravnici sem povedala, pa je rekla, da moram drugič reči, če je tako hudo- ampak kaj če pregled potem ne bo uspešen? Strah me je, ker grem junija spet, ampak nimam kaj... Dvakrat sem šla na Breast scan, a ko sem to rekla maminemu onkologu dr. Breclju( krasen zdravnik in človek, tak, kot ga vidite v medijih), mi je tudi rekel, da je to brezvezen pregled, mar bi šla z mamo na dobro večerjo. Potem res nisem već šla, pa ne vem , ali delam prav ali ne. Odločitev je na nas za kaj se odločimo in s tem prevzemamo odgovornost zase, kot za večino stvari v življenju. juma