24. feb 2010 15:09
Opala, tema za resno "zdravljenje" slovenskih kompleksov ... Alkohol je tukaj nedvomno preganjanec št. 1.
Prebrala sem vse poste, pa se mi zdi, da razen junakinje, ki je napisala, da so z družbo uspeli zreducirati precejšnjo količino vina pri večerni zabavi, in junaku, ki je povedal, da sta se z lepšo polovico po znatni količini alkohola imela še lepše, vsi pišete opravičila. V smislu: samo en kozarček - vse ostalo je hudobija!
Omenjena dva sem namenoma opisala z "junak", ker sta po mojem mnenju edina povedala čisto po pravici. Za ostale imam občutek, da govorijo kot pri dohtarju na sistemtskem: maksimalno eno merico na teden. Pa ja, da ja! Če bi bilo to res v večini primerov tako, potem v Sloveniji ne bi imeli toliko alkoholikov. Tako se pa trenutno v vsaki bolj ali manj ožji družini najde eden.
Danes so nam posledice prekomernega pitja zelo znane, ampak če že govorimo o uničevanju zdravja, je po mojem mnenju pomanjkanje gibanja odgovorno za prav toliko bolezni in smrti kot alkohol, če ne za več. Pa onesnažensot zraka tudi, da o vseh kemikalijah sploh ne izgubljam besed...
Hočem reči tole: vsi vemo, da nam stvari do določene mere škodijo, ampak to še ne pomeni, da se bomo tega ogibali kot hudič križa. Le zakaj bi se? Menim, da pozitivni učinek alkohola, ki ga zaužiješ ravno takrat, ko ti najbolj zapaše, odtehtajo negativne učinke na jetra ... Če se počutite v redu, je prav vseeno, koliko alkohola zaužijete. Kaj vam je ljubše: da na smrtni posteljo pomislite, kako dobro je bilo vaše življenje, ali kako ste fajn, ker niste spili več kot en kozarec vina na teden?
SonjaV