14. mar 2010 14:04
Spet jaz ( bomo počasi mogli nehat ),
karnak je napisala:
Gledo na to, kaj vse si doživel in kje si bil.... se meni končni izkupiček ne zdi velik.
No, ne vem točno kaj si mislila, pojasnil bom pa tako:
moja sanjska destinacija ( bolj točno " ena od " ) je bil od nekdaj Valparaiso in Punta Arenas. Ko sem tole potovanje planiral, prva varianta je bila, z letalom do Santiaga, avtobus do Valparaisa, nekaj dni tam, vrnitev v Santiago, potem letalo do P. Arenasa, nekaj dni tam in vrnitev z letalom domov. Potem sem ugotovil, da vsa letala ( no skoraj ) zletijo v Puerto Montt-u ( prej nikoli slišal ) in sem mal pobrskal po Pt. Montt-u in " odkril " tisto ladjo in se kolesce v glavi mal zavrtelo, kaj če bi z ladjo.........in tako je prišlo do te variante potovanja. Osnovni cilj potovanja je bil Valparaiso in P. Arenas in to sem videl. Kolateralno, videl še veliko več, spoznal nekaj zanimivih ljudi........... ne nazadnje, sem imel boljše mnenje o mojem znanju španščine, kar je tudi dobro ( da bom moj študij hispanistike, v prihodnje jemal bolj resno ), tole me je postavilo na realna tla: špansko ne znam nič!
Okrog tega, a se nekaj splača ali ne, nikoli ne bomo prišli do konca ( saj poznate tisto: gora ni nora, tisti je nor, ki gre gor, in namesto gora lahko vstaviš Valparaiso ali po želji, rimalo se sicer ne bo, smisel bo pa enak ). Spoznal dva novozelandca, ki so iz N. Zelandije z ladjo poslali svoja motorna kolesa v Čile in potem sama prišla in potujejo z ( dva ) motornima kolesoma ( matr, menda sem zadel tale plural, pravzaprav bi mogla bit dvojina ). Enako je naredil en nemc, spoznal ga na tisti ladji, s katero je prevažal svoj BMW ( motorno kolo ). Neumnost: kakor za koga.
Matr, Ognjič, ti si me pa čist pošinila, pa ne tako naglas, drugi me še niso.
Jade, jaz sem čist pozabil na tvojo đunglo, če bo treba kaj pomagat okrog česarkoli, ti kar pokliči, še kakšno mačeto najdem, da bom v stilu.
Uf, uf, skor da pozabim, se mi zdi, da tega prej nisem omenil: južnoameričani so čustveni ljudje in za skor vsakim vogalom se joka kakšna čikita ali muhera ( strtega korazona, moške barabe ). Žal, jaz nisem hodil okrog pravih vogalov in nobene nisem videl, pa sploh ne dvomim, da so. Pa kako sem to pozabil omenit..........
ežoj