6. feb 2010 17:09
hedonist je napisal/a: |
Draga Reca, sej nisem mislil tistih rib iz bližine pristanišča v Reki, v mislih ima ribe ,ki se lovijo na južnem Jadranu tam med otoki na odprtem morju. Tista žval je taprava in tam v njihovem biotopu zagotovo ne plavajao kakšni kakci. Če pa že, jih je v tisti ogromni količini vode tako malo, da ni omembe vredno. Tako da Jadranska riba je zakon pa reč kar češ. In jaz bi zanjo dal ne vem kaj.LPhedonist |
Hedonist, a bova Reci razkrila naše "čuvene" ribiške lokacije?
@Reca, tebi prav verjamem, da te je vse minilo ob tistem prizoru. Tako sem jaz enkrat "nabasala" na ciplje iz naše potujoče ribarnice. Ker so bili ulovljeni v Tržaškem zalivu (verjetno precej blizu raznih "izvirov iz kanalizacije", ti je lahko jasno, kakšen vonj so oddajali ob čiščenju. Mož jih je nesel kar vrnit (v ribarnico, ne v zaliv).
In po tistem jih nisem hotela niti od daleč videti kar nekaj let. No, pa je naneslo, da smo šli na Mljet in naročili večerjo pri človeku, ki je zjutraj dvigoval mreže in praznil parangale in vrše, zvečer pa prodajal večerje. Predlagal nam je, da se odločimo za ulov tistega dne, med katerim sta bila tudi dva velika ciplje. Jaz sem se otepala z vsemi štirimi, možakar pa mi ju je prinesel pokazat in ko sem povedala, zakaj nočem ciplja, mi je rekel: "Ej, dekle drago, prav zato bi te rad prepričal, da poskusiš našega, divjega "ciplja zlataša", da ne boš celo življenje mislila, da je pravi cipelj tisti, ki smrdi po "govnu".
Z besedami se ne da opisati, kako smo se oblizovali ob tisti večerji! Evo, to je "sveža Jadranska riba", o kateri nedvomno govori tudi Hedonist
Mojca