oz. nototenia.....v ponudbi Tuša. Je riba in nisem našla nobenih podatkov o pripravi. Ni iz našega morja, vem pa, da je to vrsta bodljikave ribe.
Ali kdo pozna kakšen recept za pripravo?
Hvala
Irena
oz. nototenia.....v ponudbi Tuša. Je riba in nisem našla nobenih podatkov o pripravi. Ni iz našega morja, vem pa, da je to vrsta bodljikave ribe.
Ali kdo pozna kakšen recept za pripravo?
Hvala
Irena
3. feb 2010 19:31
Pomoje se jo uporablja kot osliča... npahor4
3. feb 2010 19:56
Ja Irena devetnaesta, kaj pa kompliciraš, čisto vse ribe lahko narediš " klasično ": pomokane in pražene v olju, zraven je lahko pomfri ali kakšen drug krompir ( v " oblicah" ali z Blitvo ) ali kar kruh. Zraven zmeraj paše limona in, po okusu tartar sos ( tatarska omaka ). Na tak način pride do polnega izraza okus ribe.
Za to ribo še slišal nisem, wikipedija pa: je riba južnih mrzlih morij, menda mastna, bodic ne omenjajo, pa tudi ne vem če ( biološko ) obstoji vrsta " bodljikave ribe " ( piscius bodljikavitus ) .
ežoj
3. feb 2010 20:17
Škarpena ima bodice,ali je "bodljikavost" mišljena drugače? jampina
3. feb 2010 20:38
Ne vem, če je priporočljivo to ribo jesti, piše, da vsebuje antifriz, saj veste, kaj se je zgodilo, ko je bil pri naših severnih sosedih antifriz v vinu.....
lp
cervus
4. feb 2010 16:13
Hvala vam za nasvete. Če ne bi bila užitna, je v Tušu najbrž ne bi prodajali. Na letaku pa izgleda kot oslič brez glave. Tega o antifrizu pa res nisem brala. p.s. 19 pa je številka v mojem rojtnem datumu, da ne bo pomote, in.....zelo rada imam ribice, posebno morske Irena
5. feb 2010 8:24
Jaz sem pa mislila, da je to neka tujka - kakšna bolezen ali kaj takega, potem pa odprem temo in vidim, da je riba
Atina
5. feb 2010 8:38
Irena19 je napisal/a: |
Če ne bi bila užitna, je v Tušu najbrž ne bi prodajali. Irena |
No ja, a je res vse, kar trgovina prodaja, tudi užitno?
5. feb 2010 9:47
Ne vem sicer, ampak morda je ta riba sorodnica ene vrste lignjev -totonov. Totoni so sicer obupno zanič saj so trdi ko zmrznjena guma in tudi okus ni ta prav , kakšno pa je ta nototenija pa pričakujem, da boš napisala, ko jo boš pripravila. Sam se izogibam takšnim eksotičnim ribam vem pa da se uvaža sve i svašta. Se vedno bojim, da mi ne bi podtaknili ene ribe ki živi mislim da v Vietnamu in se hrani pod straniščimi loputami. Saj veste, hiše na kolih, pa tam v enem kotu odprtina, kamor se gre opravit veliko potrebo. In ribe tam spodaj čakajo in na mah vse to pojedo. Ljudje pa z velikim veseljem te ribice lovijo in pojedo njih. Krog je tako sklenjem vendar meni že misel na to nekoliko vznemiri želodec. In ta avtosugestija je tako močna, da če sem kdaj cmaril kako pango ali kaj podobnega sem imel občutek, da vse skupaj razhlo zaudarja po fecesu. In jaz potem tega nisem jedel. Tako da, boljša je kaka gojena postrv če že ni sveže jadranske ribe kot pa te že po imenu čudne ribetine. Torej Irena , kljub temu mojemu modrovanju sporoči kakega okusa so nototenije. LP hedonist
5. feb 2010 10:39
hedonist je napisal/a: |
Ne vem sicer, ampak morda je ta riba sorodnica ene vrste lignjev -totonov. hedonist |
Upam, da se šališ, lignji so mehkužci, sorodniki sip , hobotnic, polžev in školjk, ribe so vretenčarji, sorodniki dvoživk , plazilcev,.....in
Mene vedno nasmeje, ko vidim v gostilni, kaj vse v rubriki RIBE ponujajo jedlinki. Kot bi v rubriki ZELENJAVNE JEDI ponujali biftek.
5. feb 2010 11:19
Hedonist, a svinjine tudi ne ješ?
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slivove rožice
Schwarzwald kocke