Oblačilni reporta za pomlad 2010

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

3. mar 2010 21:54

Mizarka, glede na to, da na tvojem linku obljubljajo "free shipping", bi bilo vsekakor ceneje kot pri nas. Razen če je poštnine prosto samo za ZDA?

Pri nas so "AllStarke" v trgovinah od nekje 55 - 65€, določeni modeli tudi več. Na tejle strani pa dostikrat najdem kar poštene popuste - pokukaj, če te zanima:

http://www.superge.si/iskanje1.cgi?iskanjeoddelek=0

Mojca

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

3. mar 2010 22:05

Dajmo še kako reklamo naredit :))

jasna

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

17. mar 2010 6:32

Morda ne sodi ravno sem, ali pac... hocem reci, da sem zelo vesela, da imamo rubriko oz.stran, kjer lahko sprasujemo, kaj obleci, kje kupiti in za koliko.Pa zastonj nasvete! Sama sem vprasala Vendelino za mnenje kljub temu, da rahlo domisljavo mislim, da se znam oblaciti...No ja. In sem bila prijetno presenecena, kako je njen odgovor vplival na mojo odlocitev, kaj in kako se obleci ob doloceni priloznosti.Hvala, Vendy. Ni namrec toliko pomembno, da imamo obleko po zadnji modi, pa da je podpisana s tem in tem imenom, pomembno je, kako v njej zgledamo! Ker ce v njej dobro zgledamo, se tudi pocutimo dobro.Z veliko mero samokritike in obcutka je to verjetno se najtezje. En dan sem si vzela cas in privlekla na dan vse, kar se da kombinirati za to pomlad. Z grozo sem ugotovila, da v enem krilu (lahko satenasto blago, trapezast kroj) zgledam obupno, celo usmiljenja vredno, ker zelooo poudari trebuh in je odlocno prekratko, v drugem krilu, ki ima ob straneh siva,ki podaljsata in zozata postavo, pa sem bila sama sebi vsec in je bilo videti, da imam 10 kg manj.Pa nisem pretirana debeluska, ampak ni problem v tem. To kar sem hotela povedati je, da je vsa umetnost v tem, da napake - ce sploh to so-, znamo kar se da skriti in poudariti kar je lepo, znacilno za nas. In da lahko lepo, celo super zgleda starejsa, malo bolj okrogla zenska s stilom, in dovolite mi reci, zalostno, vcasih celo smesno , preklasta, se bolj pa preokrogla najstnica, ki navlece nase vse, kar je trenutno" in".Pa bi lahko obe super zgledali ce...bi imeli malo vec obcutka, kaj jima dejansko pristoji in kaj ne. Veliko posrecenih nakupov vam zelim! lp

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

17. mar 2010 8:15

Bravo lucka52 :)

Tudi sama se spravljam te dni raziskovat po moji in hčerinih omarah :)

jasna

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

22. mar 2010 19:32

Čeprav tale report na kulinariki visi že nekaj časa, me je v trgovine zmamilo šele zdaj, ko je zima končno odlezla. In po prvem krogu v trgovinah, od koder sem večinoma odšla z vtisi (je bil pač prvi krog ), imam nekaj vprašanj za modne strokovnjakinje. - Kje v LJ najti "pencil skrit" z ne previsokim pasom (ja, vem, letos se nosi višji pas na teh krilih, ampak na mojo postavo z nedefiniranim pasom žal ne paše). Našla sem jih le v Zari, a mi niso stala toliko dobro, da bi zanje odpirala denarnico. Prednost ima črno. - S čim skombinirati "peep toe", še posebej tiste z visoko peto? Jih lahko nosiš z nogavicami in če ja, kakšnimi? Na ulici se vidi svašta, v glavnem pa ponesrečene kombinacije, ki delujejo bodisi kmečko bodisi vulgarno - koliko še velja pravilo o barvnem ujemanju čevljev in torbice? Za zdaj toliko :). Hvala za odgovore. motovilčica

dolenjka3  

član od: 2.11.2008

sporočila: 14

23. mar 2010 11:32

Jaz bi pa ponovno rada slišala mnenje (čeprav vem, da je Vendy O tem že pisala), kakšne barve nogavic sodijo k sivemu kostimu. Čevlje imam črne, a bi pasale zelo fine sive ali zelo fine črne ali kožne? Kako je potem z barvo torbice? Lep pozdrav vsem dolenjka3

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. mar 2010 11:54

Dolenjka, če imaš črne čevlje, potem se k sivemu kostimu nosijo črne nogavice. Imam nekje v spominu tvuje mere in punca, zate velja, če nosiš nogavice, morajo biti temne, vzorčki pa no way. Pencil skirt (to je ozko krilo do sredine kolen ali tik do pod koleni....) spada med tiste kose, ki se ga kupi takrat, ko se ga vidi, ne ve se pa točno, kdaj bo padlo v oko. Tako, kot se bela bluza vedno kupi, ker je treba imeti še eno, tako se črni pencil skirt kupi takrat, ko se ga najde. Če boš šla v trgovino iskat pencil skirt, je verjetnost, da ga najdeš, minimalna. Jaz sem jih vedno našla takrat, ko jih nisem prvenstveno iskala in imam dober kos od Dorothy Perkins. Peep shoes oli-ti čevlji z odprtimi prsti, po možnosti s petko, se nosijo na: - nogavice, če so nogavice mrežaste in tu se trudimo, da sta barva nogavic ujema z barvo čevljev, - če se to ujemanje ne zgodi, se jih kombinira s tistimi tenkimi poletnimi nogavicami (eni modeli so brez pletenega dela za prste) - če ste pa na oblačilnem master levlu (okej, advanced bi že šel) se pa lahko peep shoes kombinirajo tudi z 40, 50 in 60 denskimi nogavicami. Tu se lahko igrate tudi s kontrasti (tipo črni štumfki in rumeni čevlji, ampak prej se ocenite, na katerem oblačilnem nivoju ste....., drugače bo dizaster) Barvno ujemanje in neujemanje torbic in čevljev: V kolekcijah in stiliranjih za letos in prihodnje leto vidim vedno več vračanja v klasiko v smislu, da se čevlji in torbica ujemajo v barvi. Če se odločite za kakšno drugo komibnacijo, potem se morajo bodisi čevlji bodisi torbica ujemati s kakšno drugo barvo oblačil. Tipo: peščeno-rjav komplet, peščena torbica, zlati čeveljci, to je okej. Tudi obratne barve torbice in čevljev bi bila okej. Potem je okej tudi, če imate npr dvobarvne čevlje in je potem torbica v eni barvi, kise ponavlja tudi na čevljih. Ampak, če se greste te vaje z različnimi barvami, potem sestavite kombinacijo, v kateri bo ena barva vodilna in se potem lahko hecate z drugo barvo na accesoryju, oziroma, če se greste take vaje - tu imate lahko maksimalno tri barve v vseh oblačilih, vse ostalo je obup in šavje. Ker je tule treba imeti v mislh to, da stajlingi, kjer ima manekenka črno-sivo oblačilo in potem vijola čevlje in rdečo torbico....to na punci, ki zna pozirati, funkcionira. Na punci, ki tega ne zna početi, bi taka ista sestava delovala kot nek naključni putpuri oziroma kot da je oblekla nekaj, kar je po čudni logiki padlo iz omare.... Hope this helps. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

23. mar 2010 21:57

Dear Vendy, v katero kategorijo sodijo torbice B. Makowsky? Pa Nine west čevlji in čevlji Aldo?

Mamamia

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

23. mar 2010 22:03

mamamia je napisal/a:

Dear Vendy, v katero kategorijo sodijo torbice B. Makowsky? Pa Nine west čevlji in čevlji Aldo?

Mamamia

mamamia

Evo, se rolam od smeha!!!  

Zdaj pa vejo, zakaj ni nobenega potopisa iz NYC izleta.

Vanja

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

23. mar 2010 22:05

A ne bomo nobene rekle o toaletah na viktorjih? Meni sta bili všeč Nataša Pinoza in Tjaša Kokalj - očitno ju je oblekla ista stilistka, saj imata skoraj identičen nakit. Veliko razočaranje pa je (spet) Jerca Legan.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti