Oblačilni reporta za pomlad 2010

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. feb 2010 9:09

Se strinjam z rimljanko glede intervence za tisto "kardeljevsko rdečo". Na moji diplomi je bilo namreč tako, da nismo dobili nobene mape/škatle, da bi tisti karton v kaj spravili. Zunaj je pa deževalo in to precej in če človek ni imel s sabo ničesar, v kar bi dal diplomo, je imel veliko tveganje, da bo dokument zmočil preden bo prišel do avtomobila...In moje opozorilo vsakomur, ki diplomira na ljubljanski univerzi je totalno praktične narave - premisli, kam boš spravil/a diplomo, ker ima zelo velik format. Rdeča barva je okej. To je barva življenja in moči in zato je zanimiva marsikomu. Tudi politikom levim (v Evropi) in desnim (v ZDA) in tudi cerkvenim/političnim osebam (prva asociacija je seveda Richelieu). Pa ne samo politikom, rdečo lahko povežemo z vsem, kar ima karkšenkoli pridih z erotiko. Last but not least: Saj lahko bi prezrla in konec koncev, tu se prvenstveno pogovajramo o oblekah in druge teme puščamo ob strani, ampak....Lahko bi se delala, da je oznaka "kardeljevsko rdeča" točno tako nevtralna, kot je npr: tizianovo rdeča in da gre samo za oznako barve. However: nekdo, ki danes končuje faks, je bil po vsej verjetnosti rojen v osemdesetih letih in je šel v vrtec takrat, ko smo se šli odrasli osamosvajanje in smo se navajali življenja v novi državi in novem družbenoekonomskem in ideološkem sistemu. In ko v takem prehodnem obdobju se stare vrednoste rušijo, nove pa še niso vzpostavljene (temu se reče družbena anomija). In v takem obdobju odrasli včasih z ironijo in včasih z nostalgijo in včasih z gnusom govorijo o "prejšnjem sistemu", "kardeljanstvu", "socializmu"....in otroci, ki slišijo te besede, seveda ne razumejo vseh podtonov. Ker jih pač niso doživeli. Tudi, ko otroci odrastejo in diplomirajo, seveda ne razumejo podtonov prejšnjih časov. Nič hudega. Kar pa bi lahko vedeli, je pa to, da za božjo voljo, da ni posebno pametno uporabljati izrazov, ki se jih ne razume in ki niso ponotranjeni (ker ni bilo izkušnje ne za eno in ne za drugo), po drugi strani pa ni zadostne zgodovinske distance (famoznih šestdeset let, kolikor je potrebno, da se strasti umirjo in se lahko začnejo zgodovinarji resno pogovarjati), da bi jih družba lahko zdravo reflektirala. P. S. Če bi rekla "univerzitetno rdeča", bi bilo čisto lepo razumljeno. Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

19. feb 2010 11:33

Ne eni moji podelitvi je bila dekanja v kratki RDEČI usnjeni jakni. Ne bi diskutirala o (ne)primernosti, bi pa pritrdila Vendelinini trditvi, da imamo ženske blazno dober spomin za rdečo barvo in zato ne smemo pretiravati z rdečimi oblačili. Ravno včeraj sem se tega nasveta spet spomnila, ko sem oklevala med rdečim in sivim kostimom. mimika

Radagast  

član od: 5.1.2009

sporočila: 23

19. feb 2010 18:31

Ah, rimljanka, ob vsem socialnem čutu, ki ga premoreš, pa se nisi obregnila ob Vendelinine linke pregrešno dragih torbic, pa čeprav si verjetno marsikatera uporabnica tega foruma ne more privoščiti niti polne nakupovalne torbe, kaj šele, da bi si omislila embalažo za malenkosti, ki spadajo vanjo, v vrednosti svoje mesečne plače? In Vendelina jr., ti, ki nikakor ne moreš dopustiti, da bi nekdo cel dan preživel v pižami, nekdo drug pa se npr. v gledališče opravil v enaki garderobi, ki jo je imel cel dan v službi, posvetiš cele litanije po tvojem mnenju politično nekorektnem izrazu, ki je bil, mimogrede, povsem narobe razumljen (kot vsi vemo, je bila UL poimenovana po tovarišu Kardelju od njegove smrti l. 1979 do osamosvojitve Slovenije, nekaterim pa je izraz, ki v prevodu zveni "univerzitetno rdeča" - pa čeprav bi potemtakem lahko sklepali, da je to rdeča, ki označuje vse univerze, pri mojem nerazumljenem in neponotranjenem izrazu pa je takoj jasno, o kateri univerzi je govora -, postal domač prav ob poslušanju predavanj na sedanji UL, prej Univerzi Edvarda Kardelja v Ljubljani), o tebi tako ljubi kulturi oblačenja pa nič? P. S.: Na tem forumu je zadnje čase vse preveč merjenja in dokazovanja moči v smislu "jaz o vsaki temi vem največ in imam o vsem najbolj prav". Če gre za kakšno posebno psihoterapijo in pridobivanje samozavesti, prav. Jaz, embalaža brez vsebine in nevredna "tiste kvadrataste reči", katere vsebina je, glede na to, da ne razumem "podtonov tistih časov", nerazumljena, pa se poslavljam ... So what?! Radagast Sporočilo je spremenil(a) Radagast dne 19. 2010 19:59

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

19. feb 2010 23:49

živjo! vendy, zate imam samo eno hitro vprašanje... sem v dilemi, in sicer jutri grem na maturantski ples in sem šele danes šla v lov za garderobo.. našla sem oblekico, ki izgleda nekako takole: http://sc4.stylefeeder.com/thumb/r6/jb/r6jbt3f4/r6jbt3f4 s tem, da je moja oblekica bolj kobalt modre barve, kroj je pa zelo podoben. ne vem kaj naj zraven kombiniram.. izbiram med črnimi čevlji s platformo (le spredaj so malo dvignjeni) in na špico + črno mini torbico v slogu 60., ali z bež čevlji, ki so dokaj odprti (bolj vlečejo na sandale) in imajo polno peto (pomoje so malo manj elegantni) ter bež okroglo torbico. menim, da bi črna kombinacija res veljala za boljšo, ampak sem že tako naveličana črne!! zato te prosim za pomoč, če bi ta bež sploh 'vžgala'. obstaja tudi opcija, da oblekico zamenjam za temno marelično barvo http://www.marissacollections.com/PAPFAACLPKNJPNHI/product?ad_i hvala že vnaprej :) iversonka Sporočilo je spremenil(a) iversonka dne 19. 2010 23:53

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17820

20. feb 2010 8:14

Radagast je napisal/a:
Ah, rimljanka, ob vsem socialnem čutu, ki ga premoreš, pa se nisi obregnila ob Vendelinine linke pregrešno dragih torbic, pa čeprav si verjetno marsikatera uporabnica tega foruma ne more privoščiti niti polne nakupovalne torbe, kaj šele, da bi si omislila embalažo za malenkosti, ki spadajo vanjo, v vrednosti svoje mesečne plače?

Veš kaj, eno je dajati linke do nekih dragih torbic (ali česarkoli že), drugo pa napadati/kritizirati diplomante (in njihove svojce), ki si UPAJO priti na podelitev PO TVOJEM MNENJU neprimerno oblečeni.

Mene barva mape, v kateri so mi podelili diplomsko listino ni nikoli motila. Na vsebino sem bila pa ponosna takrat in sem zdaj.

ps: tudi, če bi si lahko (in ti ne veš, če si lahko ali ne) kupila tiste pregrešno drage torbice, bi si jih ne, moj vrednostni sistem je pač tak.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. feb 2010 19:29

@iversonka, sorči, sem šele danes odprla in mi je žal, da ti nisem mogla pomagati. Upam, da je bil ples super in da si dobro skombinirala. @radagast, ne mi tule prodajati selektivnega spomina. Ja, dala sem linke dizajnerskih torbic in zraven napisala, da ni treba kupiti teh torbic, ker se da čisto lepo dobiti nekaj stilsko podobnega za precej manj denarja. Če človek želi prebrati, je okej. Oziroma, kdor je pameten, upošteva, kdor to ni, se pa repenči. Sicer pa denar itak ne more kupiti Stil je, prvenstveno stvar drže in ne denarja. Ti želim tudi uspešno in lepo odraslo življenje, ki se bo, upam, da kmalu, začelo po diplomi. Vendelina jr.

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

22. feb 2010 7:56

Imam vprašanje. Saj ne vem, mogoče bo kje kaj napisano, ampak včeraj mi je bila Lorella predvsem v zadnjih dveh oblekah zelo lepa. Kako dobim informacije o tem, kdo je kreator? Tudi jaz bi namreč za eno priložnost imela nekaj podobnega. Če katera ve kaj več, se priporočam. Lep začetek tedna, Mateja

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

22. feb 2010 8:29

Kreatorica je Bojana Koncut iz butika Moda Bravo v Novi Gorici. Se oproščam, če delam reklamo, vendar je Lorella to povedala tudi v svojih intervjujih (se večinoma oblači pri njej), pa tudi v odjavni špici včeraj je bilo zapisano (ja, no, pa še lokalpatriotka sem ;))).

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

22. feb 2010 8:37

o, hvala ja, nisem gledala špice in tudi ne intervjujev.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti