7. feb 2010 11:08
Vendy je napisal/a: |
...................................................................... ............................................................................................. Moška moda:Medtem ko se v žensko modo uvajajo jaknice, se iz moške mode jopiči na vse možne načine črtajo. Skratka, če ima frajer usnjeno jakno, potem naj bo avirexova in naj bo pilot in to takšen, da bi mu morala karakterja od Cruisa in Kilmerja iz Top Guna čistiti čevlje…ali pa naj ne nosi jaken in jopičev? Skratka, nas čaka kar eno delo, ko bomo te jakne metale ven iz omar, a ne? Namesto tega moda moškega na vse možne načine oblači v suknjiče. Suknjič na poslovni obleki, kežual suknjič na džinsu, lanene stvari poleti…..Letošnji sukniči so (tako kot so že lanski) za kak centimeter dva krajši. Skratka, končujejo se pred koncem sedala. Namreč, moški imajo krajše noge (v smislu, dolžina nog/višina telesa je pri moških nižja kot pri ženskah). In če je suknjič dolg tako, da pokriva zadnjo plat, potem so noge optično še krajše in trup še daljši. In ker so trupi pri moških tako ponesrečene oblike s trebuhom »na ven«, utegne suknjič delovati precej škatlasto, če je predolg. Zato ga krajšajo. Zmagovalec je suknjič z dvema gumboma, trije gumbi pa so rezervirani za junake, ki so visoki najmanj 188 cm. Barve: modra, modra in modra. In dokler si ne bodo izmislili kakšne bolj »modre« bo še kar modra. Pa potem svetle v svetlo sivi izvedbi. Pa bela kava. Tudi večna črna (čekirajte fotke portugalskih nogometašev izpred dveh let in boste takoj štekale, zakaja). Pa modrikasto siva. Pri srajcah so okej vse barve.Močno odsvetujem rjavo, razen, če se kombinira z belo kavo (v smislu suknjič je svetel, srajca je temna). Suknjiči v rjavem so pa na moškem ajoj. Pa v zelenem tudi. ................................................................................................................................ ................................................................................................................................ Vendy |
Ne bi rad hodil po svetu in naši kulinarični komjuniti delal sramoto, češ, da nisem oblečen v trendu. Zaradi tega, rabim nekaj pojasnil:
- usnjena jakna, a bo čist dobra, taka, kot je imajo vozniki turških tovornjakov ( tako tudi sam imam ), ne vem pa če je avireksova ( na prešvicanem ovratniku se ne vidi znamka) ?
- suknjiči so že OK, matra me pa kežual suknjič na jeans. Če je jeans tak kot se šika, mora bit mal raztrgan, meni se je zadnjič na plesu ena hlačnica čist odtrgala. Kaj naj zdej: a bo v trendu če hodim brez te hlačnice, ali naj je enmal prišijem.
- tisto o trupih in nogah nisem najbolj razumel, bom pogledal v kakšn učbenik optike ( tisto ponesrečeno obliko s trebuhom ven, si mal mim usekala, tisto daje moškemu zrel videz..........). A je zadnja plat in sedalo eno in isto, a se temu reče, more bit, rit?
- Suknjič z dvema gumboma se mi zdi vredu, ravno takega imam ( bil je sicer na tri gumba, pa je en nekje odpadel ).
- tist sem mal razočaran, meni se zeleni suknjič prav lepo poda.
- manjkajo mi pa nasveti za na bike: a je še kar v trendu, to kar imam že en cajt, na golo telo usnjen brezrokavnik, erdeča ruta okrog vratu, sončni špegli in bejbika na zadnjem sedežu?
ežoj