17. feb 2010 11:27
čoko je napisal/a: |
A ima mogoče kdo izkušnje s prikolico IN avtodomom? Zanima me primerjava... čoko |
Prikolico bi jaz koristila v primeru, da bi počitnikovala na enem kraju- odpelješ jo tja, kamor želiš, postaviš, uživaš, pospraviš in greš domov. Za počitnice, ki že dišijo po potepanju (več lokacij), pa je avtodom definitivno boljša izbira kot prikolica. Potovanje je precej udobnejše kot v osebnem avtomobilu, v primeru postanka v kampu je za kamper precej lažje najti primeren prostor kot za prikolico, brez posebnih težav ga tudi postaviš v ravnino... med potovanjem od kraja A do kraja B samo parkiraš in prenočiš na PZA (urejena postajališča za avtodome, kjer lahko odtočiš odpadno vodo in se oskrbiš s svežo), pri prikolici pa moraš (sploh, če je malo večja) takoj spuščati stabilizacijske tačke, drugače se vse guga. Edino prednost prikolice jaz vidim v tem, da imaš ob postanku v kampu omogočen prevoz z osebnim avtom, pri kamperju pa (če hočeš obdržati prostor) lahko za hitrejši premik uporabiš rolerje ali kolo. Razen, če nimaš luksuznega avtodoma: http://www.volkner-mobil.de/Home/home.html
LP, V.