Kam poleti?

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

12. apr 2011 20:43

mamamia wow, tole tvoje potovanje se zdi imenitno, pa zraven, da povem, nisem potoval po teh krajih ( sem bil bolj severno ).

Glede polemike, kako kdo zapravlja denar bi pripomnil:

Različne " družine " so različno velike, imajo tudi zazlične prejemke ( po glavi družine ), imajo tudi različne stroške ( kako po glavi družine tako absolutno, s stroški za stanovanje, komunalo........ ).

Različne družine imajo tudi različne prioritete: nekomu je najbolj važno, da ima veliko hišo, nekomu, da ima avto boljši od soseda, nekomu, da se oblači po zadnji modi, nekomu da šola otroke, nekomu, da potuje......

Recimo tako: štiri članska družina s dva srednješolca ( študenta ) stanojoča v bloku in z vsemi prejemki ( recimo ) tisoč evrov, primerjajte z nekom, ki živi v lastni " hiški ", sam z enakimi prihodki.............., seveda so v različnem položaju in se sploh ne morejo primerjat ( popularno se temu reče, da se primerjajo jabolka in hruške ).

Torej, če nekdo lahko gre v Washinton in Oregon ( na primer ), jaz le sklepam, da se mu izide, in kaj bi se jezil, če se meni ne, ker sem denar zagonil v dober avto............

ežoj

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

12. apr 2011 20:51

Vložena Marelica je napisal/a:
Mi pa letos (spet) Grčija: Atene in otok Kea. Če je bil že kdo na Kei, bi bila zeloooo vesela kakega komentarja... Vložena Marelica
Uf, toliko strani od takrat, ko se bila "službeno" gor! Sem upala (tako kot vložena marelica), da je kdo kaj o otoku Kea napisal,... K

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

12. apr 2011 20:58

Ežoj, ti si pa od sile, najprej vse zagoniš za nobel avto, potem si iz Argentine odpreš lastno temo na kulinariki, pa še slike pošiljaš, da nam ksihti segajo dol do pasu! Bo treba malo urgirat pri ministru, študentarija ima danes preveč denarja (da nisi bil prav ti tisti, ki je glasoval proti v nedeljo?).

Nehajmo se hecat. V temi o potovanjih se pogovarjajmo, kam kdo potuje. Torej - kam ti bomo pisali naslednje leto?

Lep večer!

Sonja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

13. apr 2011 7:11

limnol je napisal/a:

..............., potem si iz Argentine odpreš lastno temo na kulinariki,.................

Sonja

Da ne bo brez krivde kriv, temo je odprla ena fenica njegovih zapisov, ne on sam.

O potovanjih pa nič. Ima pa ežoj čisto in povsem prav. Le, da sam živeti v hiši ni nič kaj poceni............

rimljanka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

13. apr 2011 7:27

Ups, se opravičujem. Tega nisem vedela, sem začela brati šele nekje v sredini, ampak toliko bolje - je zanesljivo dober občutek, imeti tako podporo doma. Stanovanjsko politiko pač vsak vodi zase; vsaka izbira pa nekaj stane, tako ali drugače. Ampak  največ je vredno, če si zadovoljen s tem, kar imaš.

Lep dan,

Sonja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. apr 2011 7:58

Jaz pa teh vaših linkov ( venera, booking ) nič ne uporabljam, uporabljam pa: http://www.hostelworld.com.

ta je bolj " kavbojski ", najbolj poceni prenočišča.

ežoj

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

13. apr 2011 8:48

Mi neki ni jasno, sem se komaj vključil v tole temo- a je Viola sodelavka od Mamemie ? Ker kako sicer lahko točno ve, da zaradi pisanja postov in brkljanja po Kulinariki ne opravlja vestno svojega dela ? Je pa grozno, da se je tudi ta čudovito lepa tema sprevrgla v prepir. Tokrat brez potrebe oz. sam zaradi tega, ker je ena sodelvka od ene. Pa razumi če lahko. hedonist

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

13. apr 2011 9:26

hedonist je napisal/a:
Mi neki ni jasno, sem se komaj vključil v tole temo- a je Viola sodelavka od Mamemie ? Ker kako sicer lahko točno ve, da zaradi pisanja postov in brkljanja po Kulinariki ne opravlja vestno svojega dela ?
Je pa grozno, da se je tudi ta čudovito lepa tema sprevrgla v prepir. Tokrat brez potrebe oz. sam zaradi tega, ker je ena sodelvka od ene. Pa razumi če lahko.

hedonist

Ne, hedonist, moja sodelavka gotovo ni, ker jaz ne pišem na skrivaj med delovnim časom ampak vsem na očeh. Imam pač takšno delo, da lahko občasno, čakajoč na druge, surfam po netu (ne samo po kulinariki). In tako, kot se je lotila zadeve, bi verejtno spregledala, da v službi velikokrat ostanem tudi še veliko ur po tistem, ko večina sodelavcev že odide. Imam pač sila raztegljiv, recimo dokaj neurerjen,  delovni čas.

Pa tudi je Violy rekla, da ni mislila mene. In moji šefi tudi vedo, koliko in kako delam in jih sploh ne skrbi, ko mi čez ramo vidijo, da imam poleg službene še kako drugo stran odprto .... dva ekrana marsikaj preneseta.

In zaradi tega nimam slabe vesti, ker je moje delo vselej v nulo narejeno. Če bi že kakšno malo napakico naredila,  je ta takoj vidna in bi zelo bodla v oči. Si je ne smem privoščit in pika.

In se zaradi tega, ker je tako, kot je, ne nameravam nikomur opravičevati in še manj imeti slabo vest.

Mamamia

mamamia

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

13. apr 2011 9:43

No, se bom pa še jaz malo pohvalila Prvega maja grem v Bratislavo, konec junija pa v Rim

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti