Koliko brisač?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2010 13:11

Se mi zdi, da človek porabi točno toliko brisač, kot jih ima na voljo. Če ti jih dajo več, jih porabiš več, če si z nahrbnitkom, pa bolj ekonomiziraš. Čez nekaj let vsak iz tega izvede spoznanje. Sicer bi bilo zabavno, če bi tole diskusijo, pa še kakšno o čiščenju in higieni križali z diskusijo o tem, kolikorat se očistijo hladilnik, zmrzovalnik, shramba in pečica.... Ker, jaz poznam kar nekaj žensk (se referiram na tiste, ki jih v resnici poznam v živo, ne na ladies s portala, ker tozadevno se manj v živo poznamo), ki perejo, likajo itd kot nore in "letajo po hiši s cunjo"....pa okna so vsak teden umita in še nekaj takih ekscev, da se vsak pameten raje umakne....v hladinliku so pa ledene gore in iz pečice obupno smrdi po pečenjih zadnjih pet mesecev. Okej, malo sem žleht. Vendelina jr.

neznan uporabnik

20. jan 2010 13:18

Bistvo je očem nevidno japaja

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

20. jan 2010 13:20

Hihi, cochons inconnus (mortes pour la patrie press...):))))))) lp, proxima

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

20. jan 2010 14:05

Jaz se pa sprašujem, kako pogosto si tisti, ki se ne morejo dvakrat obrisat v isto brisačo, preoblačijo perilo? Vsakič, ko gredo na wc ali kako? borka7

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

20. jan 2010 14:22

japaja je napisal/a:
Bistvo je očem nevidnojapaja

jaz se delam, da prahu ne vidim, ko me kdo opozori nanj, ga spravim proč, če že kdo drug tega ne naredi ...

Pač po tistem: Kar lahko narediš danes, prestavi na jutri, sploh če namesto tebe to lahko naredi nekdo drug... in ko gre za cunje, prah in podobne reči se tega držim ko pijan plota ... Samo je vseeno čisto doma, me vedno kdo prehiti (hči odsluži mobitel, hehe)

mamamia

mamamia

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

20. jan 2010 14:53

Pretiravate-zopet. Zakaj pa naj bi bilo karkoli narobe, če se da brisača za oprat, ko se enkrat z njo obrišemo? Vsak ima pač svoje navade pri vsaki stvari. In če nekatere brišejo okna vsak dan, hladilnik pa na nekaj mesecev, to dejansko ni naša stvar-kakor komu paše, je pa seveda zanimivo, ker smo si različni in imamo različne navade. Psihologizmi pri vsaki stvari so pa res odveč... lp terakota

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

20. jan 2010 15:01

A zakaj? Mogoče zaradi pretirane porabe vode, električne energije, onesnaževanja okolja z detergenti in mehčalci..., kar so povedali že drugi pred mano. borka7

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. jan 2010 15:19

borka7 je napisal/a:
A zakaj? Mogoče zaradi pretirane porabe vode, električne energije, onesnaževanja okolja z detergenti in mehčalci..., kar so povedali že drugi pred mano.borka7

Evo, zato, ja, smo nekateri precej cinični v tej debati. Še posebej, ker v naši ljubi Sloveniji le redki za sanitarna opravila uporabljajo  deževnico oz. imajo v svojih stavbah dvojni sistem za "sanitarno" in pitno vodo. Za vsa nešteta spiranja wc kotličkov, pranja oblek, posode, tuširanja in kopanja se skoraj obvezno rabi PITNO vodo - in to po načelu - "če teče, naj teče, saj jo plačam ... kdo bo pa MENI pamet solil" ...

Ja, peremo in trošimo in sušimo , ker - je pač na voljo. Ampak s tako nespametnim odnosom bomo verjetno kaj kmalu sami postali žrtve svoje razsipnosti in navad. Me zanima, če bi se držali "visokih higienskih standardov" pri ne-nujnih zadevah tudi, če bi vodo plačevali vsaj trikrat dražje, kot jo plačujemo. Pa če nam voda in ostale dobrine kar naenkrat ne bi bile več tako "na voljo".

Mojca

sensia  

član od: 17.4.2009

sporočila: 98

20. jan 2010 15:20

Brisače menjam po potrebi.Pač, ko je umazana jo zamenjam in sploh ne vem zakaj tolk razburjenja al enkrat al dvakrat al vsak dan.Nam je pomembno samo to, da so brisače čiste.Poleti, ko se tuširamo tudi večkrat na dan pa seveda menjam brisače bolj pogosto.Enako je s posteljnino.Menjam jo enkrat tedensko ob sobotah, ko imam generalko.Ne davno nazaj sva bila z možem zelo prehlajena in sva se kr naprej potila tako, da posteljnina ni bila za druga kot, da sem jo vsak dan preoblačila tri dni za pored.Kar se pa tiče brisače za zgoraj in spodaj imamo pa zraven kopalnih brisač še tiste za roke in obraz, ki visijo zraven umivalnika.Po tuširanju se pa vedno začnem brisat od zgoraj za dol in še to bolj popivnam kožo, kot pa jo obrišem.Sicer smo pa drugačni ,kar je enim fuj in bljak je drugim glih ta prava doza higijene.Bo pa vsak čas toplejše vreme in bomo lahko v zraku zavohali kakšno dozo higiene uporabljajo ljudje okoli nas. sensia

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

20. jan 2010 15:32

mamaF je napisal/a:

borka7 je napisal/a:
A zakaj? Mogoče zaradi pretirane porabe vode, električne energije, onesnaževanja okolja z detergenti in mehčalci..., kar so povedali že drugi pred mano.borka7

[palecgor]

Evo, zato, ja, smo nekateri precej cinični v tej debati. Še posebej, ker v naši ljubi Sloveniji le redki za sanitarna opravila uporabljajo  deževnico oz. imajo v svojih stavbah dvojni sistem za "sanitarno" in pitno vodo. Za vsa nešteta spiranja wc kotličkov, pranja oblek, posode, tuširanja in kopanja se skoraj obvezno rabi PITNO vodo - in to po načelu - "če teče, naj teče, saj jo plačam ... kdo bo pa MENI pamet solil" ...

Ja, peremo in trošimo in sušimo , ker - je pač na voljo. Ampak s tako nespametnim odnosom bomo verjetno kaj kmalu sami postali žrtve svoje razsipnosti in navad. Me zanima, če bi se držali "visokih higienskih standardov" pri ne-nujnih zadevah tudi, če bi vodo plačevali vsaj trikrat dražje, kot jo plačujemo. Pa če nam voda in ostale dobrine kar naenkrat ne bi bile več tako "na voljo".

[pribor] Mojca
To so samo izgovori, da nekateri udrihajo po drugih...zaradi česa že? Prepogostega pranja brisač...khmm, pardoniš, ampak meni se to zdi absurdno. Sicer pa res ne vem čemu morajo čisto vse debate potekati na nivoju pro e contra? Čemu ne moremo priznati drugemo, da se vsak trudi po svojih močeh in tam kjer se mu zdi to najbolj smiselno, morda tudi praktično. Eni so tako bolj striktni pri recikliranju, drugi so aktivisti drugje, treji pomagamo socialno ogroženim, peti vedno, ko gre iz sobe ugasne luč za seboj. Vse je doprinos in gledati pod prste kaj vse drug dela NAROBE je napačna orientacija, prinaša namreč ja, kar si napisala, cinizem, pametovanje, povzdigovanje sebe...ko bi enostavno lahko drug drugemu prisluhnili kako počnejo drugi in sami, če se nam zdi smiselno ukrepali. Ker vsak napad povzroči pri drugem avtomatično obrambno držo in ne pride do nikakršne spremembe. Resnica vržena v obraz ni več resnica, je samo pucanje nekoga. Kakorkoli, sem to tule že velikokrat opazila, pa čisto lahko bi se drugače pogovarjalo, če bi se hotelo. Nasvet ali pa pametovanje najdeta drugo mesto pri ljudeh. lp terakota

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti