Koliko brisač?

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

20. jan 2010 8:25

Pri nas menjavamo brisače v principu ob nedeljah, ko zamenjam tudi vso posteljnino pri hiši (ki je sploh  ni malo), po tuširanju jih razgrnemo čez radiator in še nikoli nisem imela občutka, da so umazane... Med tednom tudi zamenjamo kakšno, ampak bolj tako, po občutku... Vsak ima svojo za tuširanje in svojo za obraz.

Mogoče bi bil zanimiv tudi podatek, kako pogosto menjavate posteljnino. Verjetno ne tako pogosto kot brisače (saj je logično, komu pa se ljubi trikrat tedensko preoblačit vso posteljnino, da o pranju in sušenju sploh ne govorimo). In me zanima, zakaj bi bilo treba brisače bolj pogosto menjavat kot naprimer prevleko na vzglavniku ali rjuho?

jasna

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

20. jan 2010 8:43

Posteljnino sem najprej menjala na štirinajst dni, poleti in pozimi. Potem sem začela menjat poleti na sedem dni, sedaj pa poleti in pozimi na sedem dni. Si ne morem pomagat ker preveč uživam v čistih rjuhah. Sem tudi mnenja da se prej usmradijo rjuhe kot brisače, saj smo po kopanju-tuširanju čisti, po celi noči potenja iz različnih razlogov pa malo manj. banana130

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

20. jan 2010 12:30

pozdravljeni! še vedno mi ne grejo vkup tele količine umazanih brisač in imam podobno vprašanje kot mamaF. kaj pa naredite ko greste kampirat za tri tedne? a vzamete s sabo 20 brisac ali placate vsakic po 5 evrov, da jih v kampu operete ali malo spustite svoje visoke higienske standarde? al pa ko se greste potepat po svetu z nahrbtnikom? - jaz vzamem samo eno (sem ukinila se razlikovanje med slano za morje in sladko za umivanje) pa še tisto hitrosušečo. uf kaka packa... lp. ps: rimljanka kar se resitev za anglijo tice: jaz prakticiram kar številko 3, ceprav je tudi ideja z Y cevo dobra :))))

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2010 13:11

Se mi zdi, da človek porabi točno toliko brisač, kot jih ima na voljo. Če ti jih dajo več, jih porabiš več, če si z nahrbnitkom, pa bolj ekonomiziraš. Čez nekaj let vsak iz tega izvede spoznanje. Sicer bi bilo zabavno, če bi tole diskusijo, pa še kakšno o čiščenju in higieni križali z diskusijo o tem, kolikorat se očistijo hladilnik, zmrzovalnik, shramba in pečica.... Ker, jaz poznam kar nekaj žensk (se referiram na tiste, ki jih v resnici poznam v živo, ne na ladies s portala, ker tozadevno se manj v živo poznamo), ki perejo, likajo itd kot nore in "letajo po hiši s cunjo"....pa okna so vsak teden umita in še nekaj takih ekscev, da se vsak pameten raje umakne....v hladinliku so pa ledene gore in iz pečice obupno smrdi po pečenjih zadnjih pet mesecev. Okej, malo sem žleht. Vendelina jr.

neznan uporabnik

20. jan 2010 13:18

Bistvo je očem nevidno japaja

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

20. jan 2010 13:20

Hihi, cochons inconnus (mortes pour la patrie press...):))))))) lp, proxima

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

20. jan 2010 14:05

Jaz se pa sprašujem, kako pogosto si tisti, ki se ne morejo dvakrat obrisat v isto brisačo, preoblačijo perilo? Vsakič, ko gredo na wc ali kako? borka7

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

20. jan 2010 14:22

japaja je napisal/a:
Bistvo je očem nevidnojapaja

jaz se delam, da prahu ne vidim, ko me kdo opozori nanj, ga spravim proč, če že kdo drug tega ne naredi ...

Pač po tistem: Kar lahko narediš danes, prestavi na jutri, sploh če namesto tebe to lahko naredi nekdo drug... in ko gre za cunje, prah in podobne reči se tega držim ko pijan plota ... Samo je vseeno čisto doma, me vedno kdo prehiti (hči odsluži mobitel, hehe)

mamamia

mamamia

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

20. jan 2010 14:53

Pretiravate-zopet. Zakaj pa naj bi bilo karkoli narobe, če se da brisača za oprat, ko se enkrat z njo obrišemo? Vsak ima pač svoje navade pri vsaki stvari. In če nekatere brišejo okna vsak dan, hladilnik pa na nekaj mesecev, to dejansko ni naša stvar-kakor komu paše, je pa seveda zanimivo, ker smo si različni in imamo različne navade. Psihologizmi pri vsaki stvari so pa res odveč... lp terakota

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

20. jan 2010 15:01

A zakaj? Mogoče zaradi pretirane porabe vode, električne energije, onesnaževanja okolja z detergenti in mehčalci..., kar so povedali že drugi pred mano. borka7

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti